Tento recept na cestoviny so špenátom a kuracím mäsom je naozaj delikatesa! Druh cestovín môžete zvoliť aký máte radi.
Ingrediencie
- 300g cestovín (tagliatelle sú ideálnymi)
- 400g mrazeného špenátu (ideálne listový)
- 300g kuracích pŕs
- 200-250ml smotany na šľahanie (33%)
- 1ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 100g eidamu či goudy
- Tavený syr (podľa chuti)
- Soľ a korenie
- Maslo alebo olivový olej
Postup
- Na masle alebo olivovom oleji orestujte nakrájané kuracie prsia a dajte bokom.
- Cibuľku nakrájajte najemno a osmažte do zlatista, potom pridajte mrazený špenát a nechajte prevariť.
- Potom do neho prelisujte cesnak, zalejte smotanou a chvíľku povarte.
- Pridajte tavený syr, nastrúhaný syr a varte do zhustnutia.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte.
- Podľa návodu uvarte cestoviny v osolenej vode.
- Nakoniec cestoviny zmiešajte so špenátovou omáčkou a podávajte.
Zostal vám špenát a neviete, čo s ním? Urobte si napríklad slané raňajky v podobe palaciniek so špenátom!