Tento variant cestovín je veľmi podobný „bolonským“ a keďže nie je zahrnuté mäso, je vhodný práve pre vegetariánov.
Ingrediencie
- 2 ks mrkvy nakrájané na kocky
- 2 ks celetra nasekaného na jemno
- 1 ks jemne nasekanej cibule
- 4 strúčiky drveného cesnaku
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 PL balzamikového octu
- 250g zeleniny nakrájanej na kocky (cuketa, paprika, huby)
- 50g červené šošovky
- Zeleninový vývar (kocka bujónu)
- 800g červených paradajok v plechovke
- Vetvička bazalky
- 250g cestovín tagliatelle
- Nastrúhaný parmezán (podľa chuti)
Postup
- Cibuľu, zeler a mrkvu vložte do veľkého hrnca a pridajte 2-3 lyžice vody alebo vývaru.
- Na miernom ohni varte pokiaľ zelenina nezmäkne.
- Pridajte cesnak, paradajkový pretlak, a balzamikový ocot a na silnom ohni varte asi 1 minútu.
- Pridajte na kocky nakrájanú zeleninu, šošovku, paradajky a všetko duste aspoň 20 minút.
- Medzitým si v hrnci s osolenou vodou uvarte tagliatelle.
- Hotové ragú dochuťte podľa vlastného gusta.
- Cestoviny podávajte poliate ragú a posypané parmezánom a čerstvou bazalkou podľa chuti.