Tagliatelle so zeleninovým ragú

Tagliatelle so zeleninovým ragú

Tento variant cestovín je veľmi podobný „bolonským“ a keďže nie je zahrnuté mäso, je vhodný práve pre vegetariánov.

Ingrediencie

  • 2 ks mrkvy nakrájané na kocky
  • 2 ks celetra nasekaného na jemno
  • 1 ks jemne nasekanej cibule
  • 4 strúčiky drveného cesnaku
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL balzamikového octu
  • 250g zeleniny nakrájanej na kocky (cuketa, paprika, huby)
  • 50g červené šošovky
  • Zeleninový vývar (kocka bujónu)
  • 800g červených paradajok v plechovke
  • Vetvička bazalky
  • 250g cestovín tagliatelle
  • Nastrúhaný parmezán (podľa chuti)

Postup

  • Cibuľu, zeler a mrkvu vložte do veľkého hrnca a pridajte 2-3 lyžice vody alebo vývaru.
  • Na miernom ohni varte pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • Pridajte cesnak, paradajkový pretlak, a balzamikový ocot a na silnom ohni varte asi 1 minútu.
  • Pridajte na kocky nakrájanú zeleninu, šošovku, paradajky a všetko duste aspoň 20 minút.
  • Medzitým si v hrnci s osolenou vodou uvarte tagliatelle.
  • Hotové ragú dochuťte podľa vlastného gusta.
  • Cestoviny podávajte poliate ragú a posypané parmezánom a čerstvou bazalkou podľa chuti.
Zeleninové ragú v cestovinách
Zdroj: ricardocuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.