Obľúbená a veľmi rýchla klasika, o to viac chutí, pretože je pripravená z domáceho cesta.
INGREDIENCIA
cesto
- 300 g hladkej múky
- 1 vajce
- 150 ml vlažnej vody
- 50 ml oleja
- soľ
náplň
- 1 kg olúpaných a jadrovníkov zbavených jabĺk
- 200 g orestovanej strúhanky
- cukor
- škorica
- hrozienka
- rum
- citrónová šťava
- maslo
POSTUP
- Do misy preosejeme múku, prilejeme vlažnú vodu, pridáme olej a štipku soli a spracujeme skôr redšie cesto.
- Misu vymastíme olejom, cesto do nej vložíme, potrieme ešte trochou oleja a prikryjeme potravinárskou fóliou.
- Necháme cez noc oddýchnuť.
- Olúpané jablká nastrúhame a zmiešame s cukrom, škoricou, strúhankou, orechmi a hrozienkami namočenými v rume.
- Na pracovnú plochu rozprestrieme väčšiu utierku, posypeme ju múkou a položíme na ňu cesto.
- Cesto rozvaľkáme a potom pomúčenými rukami dotenka vyťahujeme.
- Plát cesta zľahka potrieme rozpusteným maslom, rozložíme naň pripravenú náplň z jabĺk a opatrne zavinieme.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C asi 20–25 minút.