Ťahaná jablková štrúdľa

Ťahaná jablková štrúdľa

Obľúbená a veľmi rýchla klasika, o to viac chutí, pretože je pripravená z domáceho cesta.

INGREDIENCIA

cesto

  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 150 ml vlažnej vody
  • 50 ml oleja
  • soľ

náplň

  • 1 kg olúpaných a jadrovníkov zbavených jabĺk
  • 200 g orestovanej strúhanky
  • cukor
  • škorica
  • hrozienka
  • rum
  • citrónová šťava
  • maslo

POSTUP

  1. Do misy preosejeme múku, prilejeme vlažnú vodu, pridáme olej a štipku soli a spracujeme skôr redšie cesto.
  2. Misu vymastíme olejom, cesto do nej vložíme, potrieme ešte trochou oleja a prikryjeme potravinárskou fóliou.
  3. Necháme cez noc oddýchnuť.
  4. Olúpané jablká nastrúhame a zmiešame s cukrom, škoricou, strúhankou, orechmi a hrozienkami namočenými v rume.
  5. Na pracovnú plochu rozprestrieme väčšiu utierku, posypeme ju múkou a položíme na ňu cesto.
  6. Cesto rozvaľkáme a potom pomúčenými rukami dotenka vyťahujeme.
  7. Plát cesta zľahka potrieme rozpusteným maslom, rozložíme naň pripravenú náplň z jabĺk a opatrne zavinieme.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C asi 20–25 minút.
Hotová ťahaná štrúdľa z jabĺk
zdroj: sladkavanilka.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.