V niektorých regiónoch Sicílie je typické pridať k zmesi zeleniny aj kúsky rýb, veľmi obľúbený je mečúň.
Ingrediencie
- 600 g mečúňa (filety)
- 350 g baklažánu
- 200 g cherry rajčín
- 50 g čiernych olív
- 1 stopkový zeler
- 1/4 cibule
- 50 ml bieleho octu
- 1 PL cukru
- bazalka
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Umytý baklažán nakrájajte na kúsky o veľkosti približne 2 cm.
- Očistite cibuľu a zeler a nakrájajte ich nadrobno.
- Cherry paradajky umyte a rozkrojte na polovice.
- Z plátkov mečúňa odstráňte kožu a nakrájajte ich na kúsky o veľkosti približne 2 cm.
- Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte baklažány osoľte a osmažte ich dozlatista.
- Baklažány vyberte a dajte odkvapkať na papierovú utierku.
- V rovnakej panvici na oleji zosklovaťte cibuľu a zeler.
- Pridajte kocky mečúňa a na prudkom plameni ho 2 až 3 minúty restujte.
- Následne pridajte paradajky, znížte plameň a za občasného miešania varte 6 až 8 minút.
- Keď sú paradajky mäkké, pridajte baklažán a olivy.
- Premiešajte, nechajte odpariť tekutinu a potom pridajte zmes octu a cukru.
- Nechajte prejsť varom, vypnite a na záver pridajte niekoľko lístkov bazalky.