Talianska karfiolová polievka s mrkvou a parmezánom

Talianska karfiolová polievka s mrkvou a parmezánom

Jemná karfiolová polievka so zeleninou a syrom, ktorá pohladí vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie

  • 1 stredný karfiol
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 PL masla
  • 50 g parmezánu
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý rozmarín na ozdobu

Postup

  1. Karfiol rozoberte na ružičky, mrkvu nakrájajte na polkolieska a cibuľu nadrobno
  2. V hrnci nechajte rozpustiť maslo
  3. Pridajte cibuľu, mrkvu a karfiol a orestujte
  4. Zalejte vývarom a priveďte do varu
  5. Varte kým zelenina nezmäkne
  6. Prilejte smotanu a povarte ešte 2 minúty
  7. Osoľte a okoreňte
  8. Polievku rozmixujte do hladka
  9. Na každú porciu nasypte lyžičku strúhaného parmezánu a ozdobte vetvička rozmarínu
karfiolová polievka zdobená pažítkou v hrnci
Zdroj: msmarket.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.