Talianska kelová polievka

Talianska kelová polievka

Táto výborná polievka má pôvod v Taliansku a sme si istí že si ju obľúbite aj vy. Polievka je vegánska, bezlepková a navyše plná chuťou a veľmi výdatná.

Ingrediencie

  • 2 lyžice oleja
  • 1 malá cibuľa
  • 4 šálky kelu
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 2 šálky húb
  • 2 strúčiku cesnaku
  • 6 šálok vývaru
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 balenie gnocchi
  • 1 lyžička talianskych byliniek
  • soľ, korenie

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame na drobné kocky av hrnci rozpálime olej.
  2. Pridáme cibuľu, mrkvy a opekáme asi tri minúty. Potom pridáme nakrájané huby, prelisovaný cesnak a miešame ďalšie 4 minúty.
  3. Pridáme soľ, korenie, bylinky a zalejeme vývarom.
  4. Akonáhle sa nám polievka začne variť tak pridáme plechovku paradajok a nakrájaný kel a varíme kým nám všetka zelenina nezmäkne.
  5. Medzitým si na panvici rozpálime trochu oleja a opekáme gnocchi pokiaľ nebudú mať zlatistú farbu. Takto pripravené gnocchi pridáme do hotovej polievky tesne pred podávaním. Gnocchi môžete kúpiť hotové alebo si môžete pripraviť vlastné zo zemiakov.
zeleninová polievka s gnocchi s hubami, paradajkami a mrkvou v bielej miske s lyžičkou
zdroj: eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.