Táto výborná polievka má pôvod v Taliansku a sme si istí že si ju obľúbite aj vy. Polievka je vegánska, bezlepková a navyše plná chuťou a veľmi výdatná.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 1 malá cibuľa
- 4 šálky kelu
- 2 stredne veľké mrkvy
- 2 šálky húb
- 2 strúčiku cesnaku
- 6 šálok vývaru
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 balenie gnocchi
- 1 lyžička talianskych byliniek
- soľ, korenie
Postup
- Cibuľu si nakrájame na drobné kocky av hrnci rozpálime olej.
- Pridáme cibuľu, mrkvy a opekáme asi tri minúty. Potom pridáme nakrájané huby, prelisovaný cesnak a miešame ďalšie 4 minúty.
- Pridáme soľ, korenie, bylinky a zalejeme vývarom.
- Akonáhle sa nám polievka začne variť tak pridáme plechovku paradajok a nakrájaný kel a varíme kým nám všetka zelenina nezmäkne.
- Medzitým si na panvici rozpálime trochu oleja a opekáme gnocchi pokiaľ nebudú mať zlatistú farbu. Takto pripravené gnocchi pridáme do hotovej polievky tesne pred podávaním. Gnocchi môžete kúpiť hotové alebo si môžete pripraviť vlastné zo zemiakov.