S týmto receptom si prídu na svoje všetci milovníci talianskej kuchyne a všetkých pochúťok ktoré ponúka. Vďaka príprave v pomalom hrnci máte istotu, že nič nespálite.
Pokiaľ teda máte radi nielen morku, ale aj pokrmy s ryžou, potom máte skvelého kandidáta na super večeru. Túto pochúťku určite radi skúsite znova, pretože je maximálne jednoduchá.
Ingrediencie:
- 3 stredne veľké mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 1 červená kapia/paprika
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
- 1 hrnček vody
- 4 morčacie stehná
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 hrnčeka suchej dlhozrnnej ryže
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 hrnček zmesi 6 druhov syra v talianskom štýle, prípadne môže byť čedar.
Postup:
- Pripravíme si pomalý hrniec, ktorý by mal mať objem zhruba 4 litre.
- Mrkva oškrabeme a nakrájame na rovnako tenké plátky.
- Zeler s paprikou očistíme a pokrájame na rovnako veľké kúsky.
- Oboje dáme do pomalého hrnca a pridáme bazalku.
- Všetko zalejeme vodou a premiešame.
- Moriaka osolíme, okoreníme a položíme do pomalého hrnca na zeleninu.
- Zaklopíme a necháme na strednú teplotu variť cca 6 hodín.
- Potom vyberieme morku, vmiešame suchú ryžu s oreganom a zamiešame.
- Morku vrátime späť do hrnca, priklopíme a necháme ešte asi 1 až 1 1/2 hodiny variť.
- Akonáhle je ryža jemná a mäkká, máme skoro hotovo.
- Opäť vyberieme morku z hrnca a odložíme bokom pod alobal.
- Do zmesi zeleniny s ryžou vmiešame syr a počkáme, kým sa neroztečie.
- Potom zamiešame a podávame spolu s morčacími stehnami.