Talianska morčacia ryža

Talianska morčacia ryža

S týmto receptom si prídu na svoje všetci milovníci talianskej kuchyne a všetkých pochúťok ktoré ponúka. Vďaka príprave v pomalom hrnci máte istotu, že nič nespálite.

Pokiaľ teda máte radi nielen morku, ale aj pokrmy s ryžou, potom máte skvelého kandidáta na super večeru. Túto pochúťku určite radi skúsite znova, pretože je maximálne jednoduchá.

Ingrediencie:

  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 1 červená kapia/paprika
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
  • 1 hrnček vody
  • 4 morčacie stehná
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 hrnčeka suchej dlhozrnnej ryže
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 hrnček zmesi 6 druhov syra v talianskom štýle, prípadne môže byť čedar.

Postup:

  • Pripravíme si pomalý hrniec, ktorý by mal mať objem zhruba 4 litre.
  • Mrkva oškrabeme a nakrájame na rovnako tenké plátky.
  • Zeler s paprikou očistíme a pokrájame na rovnako veľké kúsky.
  • Oboje dáme do pomalého hrnca a pridáme bazalku.
  • Všetko zalejeme vodou a premiešame.
  • Moriaka osolíme, okoreníme a položíme do pomalého hrnca na zeleninu.
  • Zaklopíme a necháme na strednú teplotu variť cca 6 hodín.
  • Potom vyberieme morku, vmiešame suchú ryžu s oreganom a zamiešame.
  • Morku vrátime späť do hrnca, priklopíme a necháme ešte asi 1 až 1 1/2 hodiny variť.
  • Akonáhle je ryža jemná a mäkká, máme skoro hotovo.
  • Opäť vyberieme morku z hrnca a odložíme bokom pod alobal.
  • Do zmesi zeleniny s ryžou vmiešame syr a počkáme, kým sa neroztečie.
  • Potom zamiešame a podávame spolu s morčacími stehnami.
Morčacie z pomalého hrnca s ryžou a zeleninou.
Zdroj: https://www.bettycrocker.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.