Toto jedlo je rovnako ako Taliansko, farebné a plné skvelých kombinácií, ktoré idú neodmysliteľne ruka v ruke. Preto sa pustite aj vy do tejto omáčky v štýle Talianska.
Čo budeme potrebovať
- 250 g nakrájaných čerstvých húb
- 80 g nakrájanej cibule
- Lyžica masla
- Strúčik cesnaku, nasekaný
- Plechovka (400 g) paradajok nakrájaných na kocky (neodkvapkaných)
- 250 g vareného bravčového mäsa nakrájaného na kocky
- 125 g nasekanej zelenej papriky
- 125 g nakrájanej sladkej červenej papriky
- Lyžička talianskeho korenia
- ½ lyžičky soli
- Štipka cukru
- 150 g šálky nevarenej ryže
Postup
- Vo veľkom hrnci orestujeme na masle do mäkka huby a cibuľu
- Pridáme cesnak a varíme minútu
- Vmiešame paradajky, bravčové mäso, papriku, talianske korenie, soľ a cukor
- Celú zmes privedieme do varu
- Vmiešame ryžu
- Hrniec zakryjeme, stiahneme teplotu na strednú a necháme variť, kým nebude ryža hotová
- Občas premiešame
- Keď je ryža uvarená, hrniec odstránime z platne a necháme ho 5 minút odstáť
- Pred podávaním taliansku omáčku s ryžou premiešame