Túžite po výdatnejšej verzii tohto pokrmu? Pridajte k vajíčkam okrem zeleniny tiež cícer!
Ingrediencie
- 8 vajec
- 250 g cíceru v konzerve
- 150 g ricotty
- 150 g rajčín
- 100 g mrazeného hrášku
- 70 g červenej cibule
- tymian
- petržlenová vňať
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Olúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
- Umyte paradajky a nakrájajte ich na kocky.
- Nasekajte petržlenovú vňať a tymian.
- Na panvici s malým množstvom oleja osmažte cibuľu.
- Pridajte cícer, ktorý ste prepláchli v studenej vode, rozmrazený hrášok a paradajky.
- Všetko nechajte 10 minút variť na miernom ohni.
- V miske rozšľahajte vajcia a pridajte ricottu, petržlenovú vňať a tymian.
- Keď je zelenina uvarená, pridajte ju do vaječnej zmesi a dobre premiešajte.
- List papiera na pečenie umyte pod tečúcou vodou, aby bol poddajnejší.
- Dobre ho vytlačte a vložte do pekáča s priemerom 28 cm.
- Zalejte vaječnou a zeleninovou zmesou a pečte 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.