Talianska omeleta s cícerom pečená v rúre

Talianska omeleta s cícerom pečená v rúre

Túžite po výdatnejšej verzii tohto pokrmu? Pridajte k vajíčkam okrem zeleniny tiež cícer!

Ingrediencie

  • 8 vajec
  • 250 g cíceru v konzerve
  • 150 g ricotty
  • 150 g rajčín
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 70 g červenej cibule
  • tymian
  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Olúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
  • Umyte paradajky a nakrájajte ich na kocky.
  • Nasekajte petržlenovú vňať a tymian.
  • Na panvici s malým množstvom oleja osmažte cibuľu.
  • Pridajte cícer, ktorý ste prepláchli v studenej vode, rozmrazený hrášok a paradajky.
  • Všetko nechajte 10 minút variť na miernom ohni.
  • V miske rozšľahajte vajcia a pridajte ricottu, petržlenovú vňať a tymian.
  • Keď je zelenina uvarená, pridajte ju do vaječnej zmesi a dobre premiešajte.
  • List papiera na pečenie umyte pod tečúcou vodou, aby bol poddajnejší.
  • Dobre ho vytlačte a vložte do pekáča s priemerom 28 cm.
  • Zalejte vaječnou a zeleninovou zmesou a pečte 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Vajíčková omeleta s cícerom.
zdroj: giallozafferano.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.