Talianska pečená rýchlovka

Talianska pečená rýchlovka

Zapečený karfiol je obľúbený recept s touto chutnou zeleninou, ale táto verzia z juhu Európy povyšuje tento pokrm na oveľa vyšší level. Ostatne ochutnajte a presvedčte sa sami. Omrknite aj recepty na talianske polievky , niektorá z nich by sa určite hodila práve k tomuto pokrmu.

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľký karfiol nakrájaný na ružičky
  • 1 veľká červená paprika nakrájaná na menšie kúsky (môže byť aj žltá či oranžová)
  • 1 nakrájaná stredne veľká cibuľa
  • 1/2 zväzku nasekaného čerstvého kôpru
  • 3 polievkové lyžice balzamikového octu
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 lyžičky extra panenského olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti (môže byť aj štvorfarebné korenie)

Postup:

  • Pripravíme si marinovacie vrecko, dáme doň karfiol, papriku, cibuľu, kôpor, balzamikový ocot, biely vínny ocot aj olivový olej a všetko dôkladne pretrepeme, aby sa jednotlivé suroviny prepojili.
  • Akonáhle máme hotovo, uložíme sáčok do chladničky a necháme zhruba 2 – 3 hodiny marinovať, pričom ho vždy po pol hodine otočíme.
  • Po uplynutí doby na marinovanie si predhrejeme rúru na 220 stupňov.
  • Vyberieme vrecko z chladničky, otvoríme, zmes osolíme, okoreníme, znova vrecko uzavrieme a opäť čo najviac pretrepeme.
  • Obsah vrecúška nasypeme do zapekacej misky alebo pekáča.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút, až kým nie je karfiol mäkký. Občas počas pečenia zamiešame.

Tip: Je možné pridať do marinovacieho vrecka aj 1 – 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky.

Taliansky pečený karfiol s vôňou čerstvého kôpru.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.