Talianska syrová omáčka na cestoviny

Talianska syrová omáčka na cestoviny

Ako prvé tu máme recept na syrovú omáčku v profesionálnom podaní. Vychutnajte si chute jednotlivých syrov v jednom pokrme.

INGREDIENCIA:

  • 3 lyžice masla
  • 4 a ½ lyžice hladkej múky
  • 3 hrnčeky plnotučného mlieka
  • 1 hrnčeka nastrúhaného syra Monterey Jack
  • ½ hrnčeka strúhaného syra Gruyere
  • ½ hrnčeka syra Comte
  • ½ hrnčeka strúhaného čedaru (približne 60 g)
  • soľ
  • ½ lyžičky korenia
  • 450 g cestovín kolienok

POSTUP:

  • Ako prvé si pripravte bešamel.
  • Na rozohriatom masle si osmažte múku a pomaly prilievajte mlieko.
  • Stále šľahajte, aby sa netvorili hrudky, varte celkom 10 minút.
  • Medzitým si uvarte kolienka.
  • Potom pridávajte postupne syry najtvrdším počnúc.
  • Ako prvý Monterey Jack, potom Gruyere, Comte a nakoniec čedar.
  • Než vmiešate ďalšie, počkajte, až sa rozpustí.
  • Omáčku dosoľte a okoreňte.
  • K nej potom pridajte scedená kolienka a dôkladne premiešajte.
  • Podávajte ihneď.
Syrová omáčka s kolienkami zo 4 druhov syra.
zdroj: brandnewvegan.com

Inšpirujte sa ďalšími bešamelovými receptami .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.