Surové mäso krájané na tenké plátky je talianska verzia tatárskeho bifteku. Je vyrobená zo surového hovädzieho mäsa a podávaná s lahodnou omáčkou z balzamika a horčice.
Čo budeme potrebovať
- 3 lyžice olivového oleja
- Lyžica balzamikového octu
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- Soľ
- Korenie
- 500 g hovädzie sviečkové
- 150 g rukoly
- 30 g parmezánu
Postup
- V malej miske si premiešame olivový olej, balzamikový ocot, horčicu, soľ a korenie
- Mäso zabalíme do potravinárskej fólie a umiestnime ho na hodinu do mrazničky
- Keď je mäso čiastočne zamrznuté, lepšie sa potom krája
- Ak máte elektrický nôž, mrazenie môžete preskočiť
- Na taniere naaranžujeme plátky nakrájaného mäsa
- Doprostred taniera umiestnime rukolu
- Osolíme a okoreníme
- Ozdobíme nastrúhaným parmezánom a polejeme horčičnou omáčkou