Talianske carpaccio s horčičnou omáčkou

Talianske carpaccio s horčičnou omáčkou

Surové mäso krájané na tenké plátky je talianska verzia tatárskeho bifteku. Je vyrobená zo surového hovädzieho mäsa a podávaná s lahodnou omáčkou z balzamika a horčice.

Čo budeme potrebovať

  1. 3 lyžice olivového oleja
  2. Lyžica balzamikového octu
  3. 2 lyžičky dijonskej horčice
  4. Soľ
  5. Korenie
  6. 500 g hovädzie sviečkové
  7. 150 g rukoly
  8. 30 g parmezánu

Postup

  1. V malej miske si premiešame olivový olej, balzamikový ocot, horčicu, soľ a korenie
  2. Mäso zabalíme do potravinárskej fólie a umiestnime ho na hodinu do mrazničky
  3. Keď je mäso čiastočne zamrznuté, lepšie sa potom krája
  4. Ak máte elektrický nôž, mrazenie môžete preskočiť
  5. Na taniere naaranžujeme plátky nakrájaného mäsa
  6. Doprostred taniera umiestnime rukolu
  7. Osolíme a okoreníme
  8. Ozdobíme nastrúhaným parmezánom a polejeme horčičnou omáčkou
Talianske predjedlo s lahodnou omáčkou z horčice.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.