Nakoniec pre vás máme aj recept na muffiny z cesta na taliansku focacciu. Inšpirujte sa!
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka hladkej múky
- 2,5 lyžičky sušeného droždia
- 1,5 lyžičky čerstvého tymiánu
- 1,5 lyžičky cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 hrnčeka teplej vody
- 1 lyžica olivového oleja
Ingrediencie na posyp
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvý rozmarín
- hrubozrnná soľ
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
- V mise zmiešajte múku, droždie, tymian, rozmarín, cukor a soľ. Pridajte vodu a olivový olej a miešajte asi 1 minútu.
- Cesto rozdeľte do košíčkov alebo do plechu na muffiny. Nechajte odkryté kysnúť na teplom mieste asi 30 minút, kým nezdvojnásobí objem.
- Medzitým v malom hrnci na strednom ohni miešajte olej s bylinkami asi 1-2 minúty a potom nechajte vychladnúť.
- Po vykysnutí muffiny potrite bylinkovou zmesou s olejom, posypte soľou a pečte 20-25 minút.
- Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte.