Talianske guličky Struffoli

Talianske guličky Struffoli

Vyskúšajte tento vynikajúci sviatočný dezert! Jedná sa o malé chrumkavé guličky s medovou polevou, posypané dúhovými guličkami.

INGREDIENCIA

  • 4 vajcia
  • 2 a ¼ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¼ lyžičky hrubej soli
  • kôra z 1 citróna
  • kôra z 1 pomaranča
  • repkový olej, na vyprážanie
  • 1 šálka medu
  • ½ až ¾ šálky dúhových guličiek, na posypanie

POSTUP

  1. Do veľkej misy pridajte vajcia, múku, ½ lyžičky vanilkového extraktu, soľ a citrusovú kôru.
  2. Rukami premiešajte, kým nevznikne lepivé cesto.
  3. Cesto vyklopte na ľahko pomúčenú plochu a cesto hneťte 2 až 3 minúty.
  4. Cesto rozdeľte na tri rovnako veľké časti.
  5. Jednotlivé kusy zrolujte do dlhých povrazov s hrúbkou asi 1,5 cm.
  6. Nakrájajte povrazy na kúsky o veľkosti 0,5 až 1,5 cm a každý kus zrolujte do tvaru malej gule.
  7. Nepravidelné veľkosti sú normálne a fungujú dobre.
  8. Nalejte olej do veľkej panvice s ťažkým dnom tak, aby bola naplnená asi do veľkosti tretiny guličiek.
  9. Zahrejte olej na 175 stupňov Celzia.
  10. Potom si pripravte tácku vyloženú papierovými utierkami, aby po vyprážaní absorboval prebytočný olej.
  11. Keď olej dosiahne požadovanú teplotu, opatrne do neho vhadzujte guličky cesta po malých dávkach a smažte, kým sa nenafúknu a zo všetkých strán nezozlátnu.
  12. Pomocou kovového sitka vyberte usmažené guličky a preložte na plech vyložený papierovou utierkou, aby odkvapkali.
  13. Pokračujte, kým nie sú všetky guličky cesta vyprážané.
  14. Zatiaľ čo sa cesto smaží, pridajte do malého hrnca med a ½ lyžičky vanilky.
  15. Nastavte na strednú teplotu.
  16. Občas premiešajte a odstavte z ohňa, akonáhle zmes dosiahne konzistenciu podobnú sirupu, to potrvá asi 5 minút.
  17. Ešte teplé osmažené guličky pridajte do veľkej misy.
  18. Nalejte na ne horúcu medovú zmes a do misy pridajte aj dúhové guličky.
  19. Miešajte, kým guličky nebudú v posypkách a medovej zmesi plne obalené.
  20. Ihneď podávajte alebo skladujte vo vzduchotesnej nádobe až 2 dni.
Malé chrumkavé guličky s medovou polevou, posypané dúhovými guličkami a servírované na tanieri.
www.wishesndishes.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov , v ktorých vám prezradíme všetko dôležité a spomenieme aj obľúbené kombinované modely.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.