Šunka a syr je klasická kombinácia. Tomuto panini dodáme ľahký francúzsky šmrnc pridaním dijonskej horčice a syrovej omáčky.
Čo budeme potrebovať
Na omáčku
- 15 g masla
- 7 g múky
- 170 ml (horúceho)
- 85 g švajčiarskeho syra alebo syra Gruyère (nastrúhaného)
Na náplň
- 230 g šunky (nakrájané na tenké plátky)
- 230 g švajčiarskeho syra (nakrájaného na tenké plátky)
- 30 g dijonskej horčice
- 90 g mäkkého masla
- 8 plátkov rustikálneho kváskového chleba
Postup
- Na prípravu omáčky rozpustite maslo v hrnci nastavenom na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte múku, miešajte, aby sa zamiešala.
- Za stáleho miešania pomaly prilievajte mlieko, kým nevznikne hustá omáčka.
- Priveďte k miernemu varu, pridajte syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Polovicu plátkov chleba potrite na jednej strane teplou omáčkou.
- Navrch dajte plátok šunky a potom plátok syra.
- Zvyšné plátky chleba potrite z jednej strany dijonskou horčicou a položte ich horčicou dole na syr.
- Vršok sendviča potrite maslom a položte ho maslom dole na horúci povrch panvice alebo grilu.
- Druhú stranu chleba potrite maslom, potom gril zatvorte alebo panvicu prikryte pokrievkou.
- Sendvič opekajte 3 až 5 minút z jednej strany, otočte ho a opekajte ďalších 3 až 5 minút, kým nebude zlatistý, ako chcete.