Talianske panini so šunkou a syrom

Talianske panini so šunkou a syrom

Šunka a syr je klasická kombinácia. Tomuto panini dodáme ľahký francúzsky šmrnc pridaním dijonskej horčice a syrovej omáčky.

Čo budeme potrebovať

Na omáčku

  • 15 g masla
  • 7 g múky
  • 170 ml (horúceho)
  • 85 g švajčiarskeho syra alebo syra Gruyère (nastrúhaného)

Na náplň

  • 230 g šunky (nakrájané na tenké plátky)
  • 230 g švajčiarskeho syra (nakrájaného na tenké plátky)
  • 30 g dijonskej horčice
  • 90 g mäkkého masla
  • 8 plátkov rustikálneho kváskového chleba

Postup

  • Na prípravu omáčky rozpustite maslo v hrnci nastavenom na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte múku, miešajte, aby sa zamiešala.
  • Za stáleho miešania pomaly prilievajte mlieko, kým nevznikne hustá omáčka.
  • Priveďte k miernemu varu, pridajte syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Polovicu plátkov chleba potrite na jednej strane teplou omáčkou.
  • Navrch dajte plátok šunky a potom plátok syra.
  • Zvyšné plátky chleba potrite z jednej strany dijonskou horčicou a položte ich horčicou dole na syr.
  • Vršok sendviča potrite maslom a položte ho maslom dole na horúci povrch panvice alebo grilu.
  • Druhú stranu chleba potrite maslom, potom gril zatvorte alebo panvicu prikryte pokrievkou.
  • Sendvič opekajte 3 až 5 minút z jednej strany, otočte ho a opekajte ďalších 3 až 5 minút, kým nebude zlatistý, ako chcete.
Lahodná kombinácia syra a šunky v krehkom talianskom chlebíku.
Zdroj: blog.williams-sonoma.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.