Talianske penne s tuniakom

Talianske penne s tuniakom

Inšpirujte sa týmto klasickým receptom na talianske cestoviny s tuniakom a paradajkami. Jednoduchá a rýchla desiata.

Ingrediencie

  • 350g cestovín
  • 3ks paradajok (väčších)
  • 120g tuniaka (v oleji)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4 lístky bazalky (nasekané)
  • 1 vetvička oregana (lístky)
  • 3 vetvičky petržlenu (nasekané)
  • olivový olej
  • soľ

Postup

  • Uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode, sceďte a dajte do väčšej misky.
  • Paradajky nakrájajte na menšie kúsky a pridajte do cestovín.
  • Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, lístky oregana, prelisovaný cesnak a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Podľa chuti osoľte, prípadne okoreňte.
  • Nakoniec vmiešajte odkvapkaného tuniaka z konzervy. Premiešajte a podávajte.

V prípade chuti môžete pridať aj pokrájané čierne olivy.

Taliansky cestovinový šalát s paradajkami, olivami a tuniakom.
Zdroj: myrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.