Inšpirujte sa týmto klasickým receptom na talianske cestoviny s tuniakom a paradajkami. Jednoduchá a rýchla desiata.
Ingrediencie
- 350g cestovín
- 3ks paradajok (väčších)
- 120g tuniaka (v oleji)
- 1 strúčik cesnaku
- 4 lístky bazalky (nasekané)
- 1 vetvička oregana (lístky)
- 3 vetvičky petržlenu (nasekané)
- olivový olej
- soľ
Postup
- Uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode, sceďte a dajte do väčšej misky.
- Paradajky nakrájajte na menšie kúsky a pridajte do cestovín.
- Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať, bazalku, lístky oregana, prelisovaný cesnak a pokvapkajte olivovým olejom.
- Podľa chuti osoľte, prípadne okoreňte.
- Nakoniec vmiešajte odkvapkaného tuniaka z konzervy. Premiešajte a podávajte.
V prípade chuti môžete pridať aj pokrájané čierne olivy.