Tento jednoduchý a zdravý recept si zamilujete. Cukety sú plnené zmesou mletého morčacieho mäsa, paprík a šampiňónov a zapečené s chrumkavou panko strúhankou a mozzarellou. Ako bonus ich máte hotové za pouhých 30 minút!
Ingrediencie
- 3 – 4 stredné cukety
- 250 g mletého morčacieho mäsa
- 2 lyžičky talianskeho korenia
- ¼ čajovej lyžičky drvených vločiek červeného chilli
- 2 lyžičky lisovaného cesnaku
- 1 červená paprika nakrájaná na kocky
- 110 g šampiňónov nakrájaných na kocky
- 1 šálka omáčky marinara
- 1 šálka strúhanej mozzarelly
- ½ šálky strúhanky panko zmiešané s ½ lyžičky talianskeho korenia
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Cukety pozdĺžne rozpolte.
- Pomocou polievkovej lyžice vydlabajte stred a vyhoďte.
- Usporiadajte cukety vedľa seba, rezom nahor, na plech alebo do zapekacej misy.
- Vo veľkej panvici na stredne vysokom ohni morčacie mäso spoločne s 1 lyžičkou talianskeho korenia a ¼ lyžičky červeného chilli po dobu 4–5 minút a pomocou stierky ho počas varenia rozlámte na malé kúsky.
- Pridajte papriku a huby a restujte 2-4 minúty, kým nezmäknú.
- Vmiešajte cesnak, omáčku marinara a talianske korenie.
- Lyžiacu zmes nalejte do cuketových lodičiek
- Pečte 15 minút.
- V malej miske zmiešajte okorenenú strúhanku panko a olivový olej.
- Cuketové lodičky posypte mozzarellou a potom pánko strúhankou.
- Pečte o 5 minút dlhšie, kým sa syr nerozpustí a pánko nezezlátne.
- Ihneď podávajte.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na šaláty z cukety , ktoré sú nielen výživné, ale aj lahodné a poslúžia ako samostatná diétna večera či skvelá príloha. Vyskúšajte ich všetky!