Pripravte si túto jednoduchú pohánkovú buchtu bez lepku a vajec. Je plnená ovocným džemom, takže zaručene uspokojí vašu chuť na sladké!
INGREDIENCIA
- 350 g gréckeho jogurtu
- 120 g arašidového (alebo slnečnicového) oleja
- 120 g kokosového cukru
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžice mlieka
- 280 g pohánkovej múky
- 16 g prášku do pečiva
- štipka soli
- džem z lesných plodov, na náplň
- práškový cukor, na posypanie (voliteľné)
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte 23 cm štvorcový plech papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise zmiešajte kokosový cukor spolu s jogurtom, olejom, vanilkovým extraktom a mliekom.
- V inej mise zmiešajte pohánkovú múku, prášok do pečiva a soľ, potom pridajte k mokrým ingredienciám a pokiaľ je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.
- Jemne premiešajte, pokiaľ nebude zmes hladká.
- Cesto nalejte na pripravený plech a zarovnajte hornú časť stierkou.
- Pečte na strednej priečke predhriatej rúry 25-30 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Ostrým nožom na chlieb rozrežte buchtu na polovicu a vytvorte dve vrstvy.
- Spodnú polovicu potrite dostatočným množstvom džemu z lesných plodov a potom prikryte hornou polovicou.
- Buchtu nakrájajte na 16 štvorcov.
- Poprášte práškovým cukrom a užite si to!