Talianske risotto ai funghi

Talianske risotto ai funghi

Tento recept na talianske hubové rizoto oceníte určite vždy, ale najviac na prelome leta s jeseňou, kedy môžete použiť akékoľvek lesné huby, ktoré si sami nazbierate.

Ingrediencie

  • 500g ryže arborio
  • 250g čerstvých hríbikov alebo šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 100ml bieleho suchého vína
  • 1 liter vývaru (mäsový, zeleninový alebo bujón)
  • 100g strúhaného parmezánu
  • Maslo alebo olivový olej

Postup

  • Čerstvé huby očistite, nakrájajte na prúžky alebo na kocky. Sušené huby namočte na 20 minút do vlažnej vody, sceďte, vytlačte z nich vodu a nahrubo nasekajte.
  • Na panvici poduste cibuľu na masle alebo na olivovom oleji. Zvýšte teplotu a pridajte huby, ktoré nechajte niekoľko minút restovať, aby pustili chuť a zmäkli.
  • Pridajte ryžu a nechajte ju nasiaknuť tekutinami z cibule a húb. Potom, čo ryža zmení farbu na kriedovo bielu, pridajte biele víno a priveďte do varu.
  • Potom prilejte vývar po jednej naberačke, pričom priveďte každú naberačku vývaru k bodu varu a potom pridávajte ďalšie. Varte cca 20 minút.
  • Potom, čo je ryža hotová, odstavte ju a prisypte nastrúhaný syr. Prípadne, ak máte radi bohato krémové rizoto, pridajte ďalší kúsok masla a premiešajte.
  • Ihneď podávajte.
Ryža s hubami na spôsob talianskeho rizota.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Vyskúšajte aj rizoto s bravčovým mäsom . Chutné, ľahké a hotové do pár minút.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.