Talianske rizoto ala risotto bianco

Talianske rizoto ala risotto bianco

Rissoto bianco čiže biele rizoto je základným rizotom s jednoduchým zeleninovým základom.

INGREDIENCIA:

  • 1.1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 alebo 5 stoniek řapíkatého zeleru
  • olivový olej
  • 70 g masla
  • 400 g ryže na rizoto
  • 2 poháre suchého bieleho vína
  • 115 g parmezánu

POSTUP:

  • Vývar si dajte ohriať.
  • Cibuľu, cesnak a zeler nasekajte nadrobno.
  • Na panvicu si dajte rozpáliť olej, pridajte kúsok masla a restujte cibuľu, cesnak a zeler asi 15 minút.
  • Potom pridajte ryžu a asi minútu smažte, podlejte vínom, nechajte prevrieť, a potom podlievajte za stáleho miešania vývarom.
  • Osoľte a nechajte variť asi 15 minút.
  • Pokiaľ ryža ešte nie je na skus mäkká, podlejte ešte vývarom alebo horúcou vodou.
  • Na konci vmiešajte maslo a nastrúhaný parmezán, zamiešajte a nechajte ešte 2 minúty sadnúť.
Základné talianske rizoto s parmezánom.
numnums.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.