Talianske rizoto s čakankou a slaninou

Talianske rizoto s čakankou a slaninou

Tento pokrm je vďaka slanine obohatený o chrumkavý nádych, ktorý mu dodá ďalší rozmer. Pokiaľ túžite po intenzívnejšej chuti, nahraďte zeleninový vývar mäsovým.

Ingrediencie

  • 300 g ryže
  • 250 g červenej čakanky
  • 200 g slaniny
  • 80 ml bieleho vína
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 50 g masla
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Slaninu nakrájajte na kocky, vložte na panvicu s trochou oleja a orestujte dochrumkava.
  • Hlavičky čakanky rozkrojte najskôr na polovicu a potom nakrájajte na malé kúsky. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
  • Cibuľu dajte do panvice či hrnca s trochou oleja, osoľte a nechajte zosklovatieť.
  • Cibuľu vyberte a do rovnakej nádoby nasypte ryžu a za častého miešania ju niekoľko minút opekajte.
  • Pridajte cibuľu a prelejte bielym vínom.
  • Keď sa víno odparí, pridajte naberačku horúceho zeleninového vývaru.
  • Pokračujte vo varení ryže, postupne prilievajte jednu naberačku vývaru, ale vždy počkajte, kým sa predchádzajúca naberačka nevstrebe.
  • Keď zostáva asi 6 minút do uvarenia ryže, pridajte čakanku a dobre premiešajte.
  • Keď je rizoto uvarené, vypnite oheň a pridajte slaninu.
  • Nakoniec vmiešajte maslo, nastrúhaný parmezán a rizoto z čakanky a slaniny je hotové.
Tanier s rizotom z čakanky.
zdroj: davidezambelli.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.