Talianske rizoto s kuracím a parmezánom

Talianske rizoto s kuracím a parmezánom

Toto tradičné jemné kuracie rizoto si zamilujete už pre tú chuť a aj pre jeho ľahkú a rýchlu prípravu.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100ml bieleho suchého vína
  • 1 liter kuracieho vývaru (alebo použite bujón)
  • 250g kuracieho mäsa
  • 200g mrazeného hrášku
  • 25g masla
  • Soľ, korenie
  • 75g parmezánu (alebo iného tvrdého talianskeho syra)
  • 250g ryže arborio

Postup

  • Vo veľkom hrnci zahrejte olej, restujte cibuľu s cesnakom po dobu 2-3 minút.
  • Potom pridajte ryžu a restujte za stáleho miešania 30-40 sekúnd, aby sa dobre obalila olejom.
  • Prilejte polovicu vína, nechajte 30 sekúnd bublať a potom prilejte všetok vývar a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a duste odkryté po dobu 8-10 minút, kým sa ryža neuvarí a nemá krémový vzhľad. (Môžete osoliť podľa vašej chuti)
  • Vmiešajte zvyšnú polovicu vína, kuracie mäso, hrášok a nechajte variť ďalšie 4-5 minút. Stále pritom miešajte.
  • Odoberte hrniec z ohňa, vmiešajte maslo a syr. Dochuťte čiernym korením. Podávajte navrchu posypané parmezánom.
Krémové risotto s hráškom, posypané koriandrom.
Zdroj: mygorgeousrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.