Talianske špagety s brokolicou a kuraťom

Talianske špagety s brokolicou a kuraťom

Aglio Olio je tradičný taliansky recept, ktorý v preklade znamená „cesnak a olej“. Vyrába sa tak, že cesnak na olivovom oleji prudko orestujeme a premiešame so špagetami. Pre extra chuť pridávame červené čili, korenie, syr a petržlen.

Čo budeme potrebovať

  1. 450 g brokolice (nakrájaná na tretinky)
  2. 250 g špaget
  3. 680 g kuracích pŕs (nakrájaných na kocky)
  4. 25 g hladkej múky
  5. Štipka soli
  6. Štipka korenia
  7. 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  8. 4 – 6 strúčikov cesnaku
  9. 2 lyžice kapary
  10. ½ lyžičky chilli
  11. Petržlenovú vňať
  12. Parmezán

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si do varu privedieme osolenú vodu
  2. Pridáme brokolicu a varíme jej asi 3 minúty
  3. Potom ju vyberieme a umiestnime do misky, ktorú si odložíme bokom
  4. Do toho istého hrnca s vodou pridáme cestoviny
  5. Tie uvaríme podľa návodu
  6. Odoberieme si hrnček vody zo špaget a scedíme
  7. Múku si zmiešame so soľou a korením
  8. Potom v nej obalíme kuracie kúsky
  9. Na panvici si zahrejeme olej a pridáme kura
  10. To z každej strany opekáme 3 – 4 minúty, kým nebude prepečené
  11. Pridáme cesnak, kapary a chilli
  12. Varíme ďalšiu minútu
  13. Pridáme brokolicu a odobranú vodu z cestovín
  14. Zmes privedieme do varu
  15. Pridáme cestoviny a všetko spolu premiešame, aby sa špagety v omáčke obalili
  16. Všetko preložíme na tanier a pokvapkáme lyžicou olivového oleja
  17. Posypeme petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom
Delikátne cestoviny s kuracím mäsom a brokolicou.
Zdroj: thefoodcharlatan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.