Talianske cestoviny sú základnou potravinou nielen Talianov, ale dá sa povedať, že dnes už sú rozšírené po celom svete.
O ich pôvode sa traduje, že návod na ich prípravu pôvodne priviezol v 13. storočí Marco Polo zo svojich ciest po Ďalekom východe, avšak Taliani si nechcú nechať svoje prvenstvo uprieť.
Inšpirujte sa našimi receptami s talianskymi cestovinami!
Naše recepty
zdroj : lospicchiodaglio.it
Tip: Na vyprážanie s minimom tuku využite panvice s nepriľnavou úpravou. Mrknite na hodnotenie panvíc s teflónovou úpravou .
Tip na záver
Cestoviny môžeme sami doma farbiť podľa chuti . Najvhodnejšie prírodné farbivá sú:
- špenát,
- červená repa,
- tiež šafran alebo tekvica.
Špenát zafarbia cestoviny na zeleno, červená repa na červeno, šafran žlto az tekvice získajú cestoviny krásnu oranžovú farbu.