Taliansky chlieb z kvásku

Taliansky chlieb z kvásku

Upečte si domácu kváskovú focacciu z tých najlepších surovín. Pokiaľ celé cesto nespracujete, uložte ho do chladničky, kde 2-4 dni vydrží.

Ingrediencie na rozkvas

  • 25 g pšeničného či ražného kvásku
  • 90 ml vody
  • 100 g hladkej múky

Zvyšné ingrediencie

  • 250 ml vody + lyžice na dohotovenie
  • 400 g hladkej múky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • drobet rozmarínu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrubá soľ

Postup

  • Najprv si pripravíte rozkvas tak, že všetky suroviny naň zmiešate a necháte 8-10 hodín v teple kysnúť.
  • V mise zmiešajte hotový kvások a pridajte zvyšné suroviny – múku, vodu, olivový olej a soľ. Uhneťte voľné cesto, ktoré vložíte do olivového oleja vytretej misy a necháte tak 40-45 minút kysnúť.
  • Cesto potom poprekladajte, zakryte a uložte na noc do chladničky.
  • Pred samotným pečením rozohrejte rúru na 220 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a potrite trochou olivového oleja.
  • Nakysnuté cesto vyškrabnite na plech a naolejovanými prstami ho jamkou roztiahnite po plechu, pričom zanechajte výšku 2 cm.
  • Olúpte a nakrájajte cesnak na malé kúsky, ktoré zapichnite hlboko do cesta. Rovnako zapichajte čerstvý rozmarín. Cesto môžete ozdobiť ešte napríklad cherry paradajkami, ktoré do tiež do cesta vtlačíte.
  • V mise rozšľahajte olivový olej s lyžicou vody a po celej ploche focacciu pokvapkajte. Nakoniec posypte hrubou soľou a dajte piecť do predhriatej rúry dozlatista po dobu 25-35 minút.
  • Po upečení si focacciu vychutnajte s čímkoľvek, čo máte radi.
Talianske pečivo s olivovým olejom a čerstvým rozmarínom.
Zdroj: thecafesucrefarine.com

Máte radi plnené pečivo? Máme pre vás ďalších 7 receptov na slané pečivo s náplňou !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.