Tarator – uhorková polievka trochu inak

Tarator – uhorková polievka trochu inak

Recept na túto polievku pochádza zo stredného východu. Môžete si na nej pochutnať samostatne alebo k nej prikusovať chutný čerstvý chlieb.

Výhodou polievky je, že ju nemusíte variť a máte ju hotovú za pár minút.

Ingrediencie

  • 1 šálka tahini (sezamová pasta)
  • 2 strúčiky cesnaku (drveného)
  • ¾ šálky citrónovej šťavy (čerstvo vylisované)
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 2 lyžice vody
  • ½ čajovej lyžičky petržlenovej vňate (jemne nasekané)

Postup

  • V kuchynskom robote zmiešajte pastu tahini, cesnak, citrónovú šťavu a soľ.
  • Postupne do zmesi pridávajte vodu a mixujte, kým nevznikne hladký tekutý krém.
  • Do hotového krému pridajte ďalšiu vodu podľa toho, ako si prajete mať polievku hustú.
  • Na záver polievku dochuťte a vmiešajte do nej nasekanú petržlenovú vňať.
  • Vaša studená uhorková polievka je hotová.
Studená polievka tarator z uhorky v hnedej miske.
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.