Recept na túto polievku pochádza zo stredného východu. Môžete si na nej pochutnať samostatne alebo k nej prikusovať chutný čerstvý chlieb.
Výhodou polievky je, že ju nemusíte variť a máte ju hotovú za pár minút.
Ingrediencie
- 1 šálka tahini (sezamová pasta)
- 2 strúčiky cesnaku (drveného)
- ¾ šálky citrónovej šťavy (čerstvo vylisované)
- ½ čajovej lyžičky soli
- 2 lyžice vody
- ½ čajovej lyžičky petržlenovej vňate (jemne nasekané)
Postup
- V kuchynskom robote zmiešajte pastu tahini, cesnak, citrónovú šťavu a soľ.
- Postupne do zmesi pridávajte vodu a mixujte, kým nevznikne hladký tekutý krém.
- Do hotového krému pridajte ďalšiu vodu podľa toho, ako si prajete mať polievku hustú.
- Na záver polievku dochuťte a vmiešajte do nej nasekanú petržlenovú vňať.
- Vaša studená uhorková polievka je hotová.