Tarhoňa s hubami a cibuľou

Tarhoňa s hubami a cibuľou

Jednoduché, chutné a zároveň nutrične hodnotné jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Skvelý spôsob na využitie sezónnych húb alebo ako hlavné jedlo pre vegetariánov. Aké ingrediencie budete potrebovať?

Ingrediencie

  • 250 g tarhone
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 400 g húb, nakrájaných na plátky (napr. šampiňóny, hliva ustricová)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 PL mletého tymiánu
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V hrnci s osolenou vodou uvarte tarhoňu podľa návodu na obale. Po uvarení scedte a odložte bokom.
  2. V panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
  3. Pridajte cesnak a restujte ho ďalšiu minútu, kým nie je voňavý.
  4. Vložte huby a restujte ich, kým nie sú hnedé a mäkké, asi 5 minút.
  5. Vmiešajte tymián, soľ a korenie.
  6. Prilejte zeleninový vývar a priveďte do varu. Znížte oheň a duste 10 minút, kým sa huby neuvaria.
  7. Pridajte uvarenú tarhoňu a premiešajte, aby sa spojila.
  8. Podávajte teplé, ozdobené petržlenovou vňaťou.
Cestovina s hubami a cibuľou v miske
jessicalevinson.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.