Tartaletka s prosciuttom a mozzarellou

Tartaletka s prosciuttom a mozzarellou

Ak vám doma prebýva posledných pár lyžíc bazalkového pesta, tak neváhajte a vyskúšajte tento jednoduchý recept. Cesto je krehké a plné smotanovo-syrovej náplne s prosciuttom a kapustičkami. Sliny sa vám budú zbiehať už počas čítania receptu.

Čo budeme potrebovať

  1. Olivový olej
  2. 2 pláty lístkového cesta
  3. 6 lyžíc bazalkového pesta
  4. 2 vajcia
  5. 200 ml smotany na varenie
  6. 75 g sušených paradajok (nakrájaná)
  7. 6 ružičiek kelu (nadrobno nakrájaných)
  8. 7 plátkov prosciutta
  9. 125 g cherry mozzarelly
  10. Hrsť rukoly

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov
  2. Formu na pečenie si vymastíme olejom
  3. Listové cesto si na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na slabé plátky
  4. Rozvaľkané cesto vkladáme do vymastenej formy na pečenie, tak aby sme zakryli dno aj okraje
  5. Cesto potom potrieme olejom
  6. Tromi lyžicami pesta potrieme základ tartaletky
  7. V miske si potom rozmiešame vajcia, smotanu s trochou soli a korenia
  8. Túto smotanovú zmes nalejeme na cesto a zasypeme ho nakrájanými paradajkami, kelom a polovicou natrhaného prosciutta
  9. Cesto, ktoré po okrajoch presahuje, buď orežeme, alebo vytvoríme vysoký okraj
  10. Tartaletku preložíme do rúry a pečieme 15 minút
  11. Potom ju posypeme natrhanou mozzarellou a zvyšným proscuittom
  12. Pečieme ďalších 10 minút, kým smotanová zmes nestuhne a cesto nezezlátne
  13. Okraje cesta potrieme zvyšným pestom a posypeme rukolou
  14. Mozzarellovú tartaletku podávame ešte teplú
Chrumkavá krusta plnená syrom, šunkou a paradajkami.
Zdroj: strawmarysmith.com

Tento recept nemusí byť čisto len s mozzarellou. Tá sa dá nahradiť prakticky každým tvrdým syrom, ktorý drží celistvý tvar. Napríklad čedar, eidam, niva alebo hermelín.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.