Tartaletky so slaným karamelom

Tartaletky so slaným karamelom

Zahryznite sa do týchto lahodných karamelových košíčkov posypané vločkami morskej soli. Chutná kombinácia sladkého a slaného v jednom.

Ingrediencie

  • 115 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky jemného kakaa
  • 50 g cukor múčka
  • 75 g masla
  • 1 žĺtok
  • 125 g cukor múčka
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu
  • 50 g masla
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 75 g tmavej čokolády
  • 40 g masla
  • vločky morskej soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 ° C a pripravte si ingrediencie na cesto.
  • Preosejte múku a kakao do misky, vmiešajte cukor a vmasírujte mäkké maslo, aby ste vytvorili zmes, ktorá pripomína strúhanku.
  • Vmiešajte vaječný žĺtok a rukami utvorte pevné cesto.
  • Následne ho na pomúčenom povrchu vyvaľkajte do tenkej placky.
  • Vykrájajte kruhy a vytlačte ich do foriem. Orežte okraje, dno prepichajte vidličkou a nechajte odpočívať v chlade 30 minút.
  • Každú formičku s cestom vyložte malým kúskom papiera na pečenie, naplňte fazuľami alebo surovou ryžou.
  • Pečte po dobu 10 minút, potom opatrne odstráňte papiere na pečenie s ryžou či fazuľami a vráťte do rúry na ďalších 7 až 8 minút, kým nebude cesto upečené.
  • Pred vybratím z formičiek nechajte vychladnúť.
  • Na krém zmiešajte v hrnci cukor, sirup a 4 polievkové lyžice vody.
  • Miešajte na miernom ohni, kým sa suroviny nerozpustia a nespoja.
  • Priveďte do varu a varte 4 až 5 minút, kým nebude zmes skaramelizovaná.
  • Hneď potom odstavte z ohňa, vmiešajte mäkké maslo, smotanu. Buďte opatrní, pretože zmes syčí a prebubláva.
  • Následne prelejte do inej misky a nechajte vychladnúť.
  • Na čokoládovú polevu rozbite čokoládu na malé kúsky a vložte do hrnca spolu s maslom a jednou lyžicou vody, pripraveného na vodný kúpeľ.
  • Nechajte roztopiť a ingrediencie spojiť dohromady.
  • Košíčky vyklepnete z formičiek, naplníte karamelovým krémom, polejete čokoládou a necháte stuhnúť.
  • Nakoniec nasypete trochu morskej soli na vrch košíčkov.
čokoládové-karamelové tartaletky
zdroj: oetker.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.