Tento recept by som zvlášť odporučila tým, ktorí milujú sladké, ale naozaj, naozaj sladké maškrtenie. Kombinácia kondenzovaného mlieka, čokolády, marshmellow a oblátok nie je pre žiadnych začiatočníkov, ale pre skúsených cukrovinkárov.
Čo budeme potrebovať
- 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 200 g polosladkej čokolády (nasekané na kúsky)
- 12 marshmallows
- 500 g čokoládových tatraniek (nasekaných nadrobno)
- 60 g drvených grahamových sušienok (alebo nasekaných orechov na ozdobu)
Postup
- Vo veľkej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry zmiešame sladené kondenzované mlieko a čokoládové tatranky
- Zahrievame v mikrovlnnej rúre v 30 sekundových intervaloch a vždy dobre premiešame
- Zahrievame a miešame asi 1 minútu, kým zmes nebude hladká
- Pridáme marshmallow a zahrievame ďalších 30-60 sekúnd, pokiaľ nebude zmes hladká
- Čokoládovú zmes dáme na 2 hodiny do chladničky
- Malou kovovou naberačkou dávame guličky z náplne na plech vyložený papierom na pečenie
- Guľôčky vložíme do mrazničky a zmrazíme na jednu hodinu
- Pomocou špáradla namáčame tatrankové guličky do rozpustenej čokolády a vždy ich oklepeme o stenu misky, aby sme odstránili prebytok čokolády
- Ihneď guličky posypeme drvenými grahamovými sušienkami
- Guličky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke alebo mrazničke