Tekvica plnená vlašskými orechmi a modrým syrom

Tekvica plnená vlašskými orechmi a modrým syrom

Tento pokrm nielenže skvele vyzerá, ale aj božsky chutí. Kombinácia modrého syra a vlašských orechov patrí medzi tie najlepšie a keď to spojíte s tekvicou, jedná sa o nezabudnuteľný chuťový zážitok!

Čo budete potrebovať

  • 4 malé tekvice hokkaido (každý s hmotnosťou cca 230 g)
  • 5 lyžíc nasekaných vlašských orechov
  • 170 g syra roquefort alebo nivy
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok

Postup

  • Z hornej časti každej tekvice odrežte vrchnú časť.
  • Semienka odstráňte lyžicou a vyhoďte.
  • Vyškriabte a nasekajte dužinu.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Vlašské orechy opražte na suchej panvici, kým nebudú voňavé, a vyberte ich.
  • Syr rozdrobte, zmiešajte s orechmi a dužinou, ochuťte muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením a vmiešajte do tekvíc.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  • Vložte tekvica do zapekacej misy, zakryte odrezanými vrškami a prilejte k nim 1 šálku vody.
  • Pečte, kým tekvica nezmäknú natoľko, že ich možno prepichnúť nožom, 40 – 45 minút.
  • Servírujte!
Tekvica hokkaido pečená s modrým syrom a orechmi.
www.eatsmarter.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie kuchynských váh . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.