Tekvicová buchta s kúskami čokolády

Tekvicová buchta s kúskami čokolády

Receptov na buchtu je nekonečne veľa, ale skúsili ste už tekvicový variant? Lahodné buchta s tekvicou je vláčne a majú príjemne oranžovú farbu. Tak neváhajte a pustite sa do pečenia!

Čo budeme potrebovať

  • 450 g nastrúhanej tekvice
  • 2 vajcia
  • 60 g rozpusteného masla
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 180 g cukru
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 120 g čokolády

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Vymažte si plech na buchtu.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte tekvicu, vajcia, rozpustené maslo a mlieko a miešajte do hladka.
  4. V samostatnej miske rozšľahajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, cukor, a perníkové korenie.
  5. Obe zmesi dajte dohromady a vymiešajte dohladka. Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu.
  6. Cesto nalejte do pripraveného plechu.
  7. Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

Už vám ide zo sladkého hlava okolo? Vyskúšajte výborné muffiny na slano , ktoré sa hodia ako ľahká desiata alebo rýchla teplá večera!

Nadýchaná dvojfarebná buchta.
Zdroj: bojongourmet.com

K tomuto koláču by sadla aj výborná káva. Kávovary DeLonghi sa o to môžu postarať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.