Receptov na buchtu je nekonečne veľa, ale skúsili ste už tekvicový variant? Lahodné buchta s tekvicou je vláčne a majú príjemne oranžovú farbu. Tak neváhajte a pustite sa do pečenia!
Čo budeme potrebovať
- 450 g nastrúhanej tekvice
- 2 vajcia
- 60 g rozpusteného masla
- 1 polievková lyžica mlieka
- 200 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 180 g cukru
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 120 g čokolády
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vymažte si plech na buchtu.
- Vo veľkej mise zmiešajte tekvicu, vajcia, rozpustené maslo a mlieko a miešajte do hladka.
- V samostatnej miske rozšľahajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, cukor, a perníkové korenie.
- Obe zmesi dajte dohromady a vymiešajte dohladka. Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu.
- Cesto nalejte do pripraveného plechu.
- Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Už vám ide zo sladkého hlava okolo? Vyskúšajte výborné muffiny na slano , ktoré sa hodia ako ľahká desiata alebo rýchla teplá večera!
K tomuto koláču by sadla aj výborná káva. Kávovary DeLonghi sa o to môžu postarať.