Tekvicová marmeláda

Tekvicová marmeláda

Zaváranie tekvice nie je nič ťažké: lahodnú tekvicovú marmeládu si môžete ľahko vyrobiť kedykoľvek počas roka. Okrem tekvice hokkaido môžete použiť aj maslovú tekvicu.

Hotová marmeláda z tekvice sa hodí nielen na mazanie pečiva, ale ak sa ponáhľate, môžete ju použiť aj ako základ do tekvicového koláča.

Čo budeme potrebovať

  • 900 g tekvice zbavenej stopky, dužiny a semienok
  • 265 g cukru
  • 2 polievkové lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • 1/2 vanilkového struku

Postup

  1. Očistenú tekvicu nakrájajte na väčšie kocky a vložte do hrnca s paráčikom. Podlejte vodou a varte v pare cca 30 minút, kým nebude tekvica mäkká.
  2. Opatrne odstráňte šupky a tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
  3. Prídete cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu a soľ. Vyškrabnite vnútro vanilkového struku a všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
  4. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
  5. Po cca desiatich minútach by mala hmota zhustnúť. Vypnite platničku a džem ihneď plňte do pripravených sterilizovaných pohárov.
  6. Ihneď zatvorte a postavte dnom nahor, kým pohár nevychladnú.
  7. Takto zavarený tekvicový džem vám vydrží niekoľko mesiacov.

Vyskúšajte aj ďalšie osvedčené recepty na sladké rolády , ktoré môžete touto marmeládou naplniť!

Pohárik plný sladkej marmelády.
Zdroj: ohmydish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.