Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka je čím ďalej tým obľúbenejšia a nie je sa čomu diviť – je jemná, hutná, zasýti, zahreje a má krásnu farbu. K jeseni skrátka dobre patrí.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule olúpané a nakrájané najemno
  • 1 kg tekvica hokkaido olúpené a nakrájané na kocky
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 150 g smotany na varenie
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice tekvicových semienok

POSTUP

  • V hrnci rozohrejte olej a dozlatista na ňom osmažte cibuľu
  • Pridajte kúsky tekvice a orestujte 5-10 minút
  • Zalejte vývarom, osoľte, okoreňte, priveďte do varu a varte 15 minút kým nie je tekvica úplne mäkká
  • Prilejte smotanu a zľahka povarte
  • Odstavte z platne a rozmixujte polievku tyčovým mixérom
  • Polievku servírujte posypanú tekvicovými semienkami na sucho opraženými na panvici
dve misky tekvicové polievky posypané tekvicovými semienkami
Zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.