Tekvicová polievka je čím ďalej tým obľúbenejšia a nie je sa čomu diviť – je jemná, hutná, zasýti, zahreje a má krásnu farbu. K jeseni skrátka dobre patrí.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 cibule olúpané a nakrájané najemno
- 1 kg tekvica hokkaido olúpené a nakrájané na kocky
- 700 ml zeleninového vývaru
- 150 g smotany na varenie
- soľ
- korenie
- 2 lyžice tekvicových semienok
POSTUP
- V hrnci rozohrejte olej a dozlatista na ňom osmažte cibuľu
- Pridajte kúsky tekvice a orestujte 5-10 minút
- Zalejte vývarom, osoľte, okoreňte, priveďte do varu a varte 15 minút kým nie je tekvica úplne mäkká
- Prilejte smotanu a zľahka povarte
- Odstavte z platne a rozmixujte polievku tyčovým mixérom
- Polievku servírujte posypanú tekvicovými semienkami na sucho opraženými na panvici