Tekvicová roláda plnená kokosovým krémom

Tekvicová roláda plnená kokosovým krémom

To, že sa dajú z tekvice pripraviť luxusné dezerty, vieme asi všetci. Ale už ste skúšali tekvicovú roládu? Mäkké piškótové cesto s tekvicovou príchuťou plnené tou najkrémovejšou kokosovou náplňou poteší vaše chuťové bunky a vy nikdy nebudete mať tejto lahôdky dosť!

Čo budete potrebovať

  • 5 vajec, oddelených na žĺtky a bielky
  • 2/3 šálky cukru
  • 1/3 šálky konzervovaného tekvicového pyré
  • 1 lyžička škorice
  • 2/3 šálky tortovej múky
  • soľ
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 šálka rozpusteného masla plus 3 lyžice navyše
  • 3 šálky práškového cukru plus navyše
  • 1 lyžička kokosového extraktu
  • 1 lyžica smotany na šľahanie
  • 1 šálka strúhaného kokosu

Postup

  • Kokos rozložte v rovnomernej vrstve na plech.
  • Pečte 15-20 minút v rúre vyhriatej na 150 stupňov Celzia a každých 5 minút premiešajte, aby sa nepripálil.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 190°C.
  • Postriekajte plech na pečenie olejom v spreji a vyložte papierom na pečenie.
  • Pečiaci papier opäť postriekajte olejom v spreji a dajte bokom.
  • V mise ušľahajte žĺtky do hustej a zlatistej zmesi.
  • Postupne zašľahajte 1/3 šálky cukru, tekvicové pyré a škoricu.
  • V mise mixéra šľahajte bielky pomocou šľahacieho nástavca, kým sa v nich nezačnú tvoriť polomäkké vrcholky.
  • Postupne zašľahajte 1/3 šálky zvyšného cukru a pokračujte v šľahaní, kým sa zo zmesi netvoria tuhé vrcholy.
  • Opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
  • Zmiešajte tortovú múku, ¼ lyžičky soli a jedlú sódu a potom primiešajte 3 lyžice rozpusteného maslo.
  • Premiešajte s vaječnou zmesou a cesto nalejte na pripravený plech.
  • Pečte 12 minút.
  • Po vytiahnutí z rúry cesto ihneď posypte práškovým cukrom.
  • Opatrne cesto vyklopte na čistú utierku posypanú práškovým cukrom.
  • Odstráňte papier na pečenie.
  • Rolujte cesto pomocou uteráka, počnúc kratším koncom.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte náplň.
  • V mise mixéra vyšľahajte 1 šálku masla do ľahkej a nadýchanej konzistencie.
  • Po jednej šálke pomaly zašľahajte práškový cukor.
  • Pridajte kokosový extrakt, smotanu a štipku soli.
  • Miešajte, kým nebudete mať hladký krém.
  • Primiešajte kokos.
  • Pomaly rozbaľte cesto.
  • Celé cesto potrite maslovým krémom.
  • Opatrne roládu zrolujte a položte na servírovací tanier švom dole.
  • V prípade potreby orežte konce.
  • Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na buchty z tekvice na posedenie pri popoludňajšej káve. Máme pre vás 9 luxusných variantov!

Kúsok rolády z tekvice plnené kokosovým krémom, ozdobený šľahačkou a servírovaný na tanieri.
www.lemonsforlulu.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.