Tekvicové buchty na plech

Tekvicové buchty na plech

Táto buchta z tekvice je obľúbená vďaka zmesi korenia, ktorou je prevoňaná, ale aj vláčnosťou a jemnosťou. Navyše je hotová rýchlosťou blesku.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček teplého mlieka
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 vrecko instantného droždia
  • 1/2 hrnčeka rozvarenej tekvice
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 4 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky nového korenia
  • Štipka mletého klinčeka
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška

Postup:

  • Do misy ďalej teplé mlieko a pridáme soľ s cukrom.
  • Dôkladne rozmiešame a prisypeme instantné droždie.
  • Chvíľku počkáme a prihodíme zmäkčené maslo, tekvicu, korenie, vanilku a miešame, kým sa všetko nespojí.
  • Po častiach zapracujeme múku, a keď máme už posledné, vyklopíme cesto na dosku a poriadne miesime.
  • Dobré je, aby sa cesto hnetlo minimálne 7 minút. Vďaka tomu bude hladké a elastické.
  • Správne vypracované cesto musí zostať ľahko lepkavé, ale nesmie sa lepiť na ruky.
  • Pripravíme si sklenenú misku, vymastíme ju olejom, dáme do nej hotové cesto a zakryjeme.
  • Odložíme na teplé miesto a necháme 35 minút kysnúť.
  • Potom cesto vyklopíme z misky, znova trochu prehniteme a potom rozdelíme na 15 rovnakých guličiek.
  • Samozrejme, že ich môže byť viac či menej, záleží na tom, aké veľké urobíme.
  • Hotové buchty naukladáme do pekáča, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  • Zakryjeme, a ešte ich dáme na 20 minút kysnúť na teplé miesto.
  • Potom si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  • Buchty vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút, aby bol ich povrch zlatohnedý.
  • Upečené pocukrujeme.

Tip: Kto si chce trochu dopriať, môže buchty rozpoliť, namazať obľúbenou marmeládou a ešte namočiť do čokoládovej polevy.

Plnené buchty z tekvice s vôňou škorice.
Zdroj: https://www.tastesoflizzyt.com

Tip: Podávame s obľúbenou polevou, ako je napríklad karamelová, čokoládová, pomarančová alebo len tak so šľahačkou či zmrzlinou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.