Nadýchané, lahodné a zdravé lívanečky z tekvice a ovsených vločiek, príjemne osladené javorovým sirupom, sú dokonalým bezlepkovým jedlom, ktoré je možné pripraviť priamo v mixéri.
Ingrediencie
- ¾ šálky tekvicového pyré
- 2 veľké vajcia
- ⅔ šálky nesladeného vanilkového mandľového mlieka (alebo mlieka podľa výberu)
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 polievková lyžica javorového sirupu
- 1 a ½ šálok ovsených vločiek, bez lepku, ak chcete
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 čajovej lyžičky nového korenia
- 1/2 lyžičky muškátového orieška
- 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- olivový olej, na vyprážanie
Postup
- Pridajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte na najvyšší stupeň, kým nebude zmes úplne hladká, asi 30 sekúnd až 1 minútu.
- Mierne potrite panvicu kokosovým alebo olivovým olejom a dajte na stredný plameň.
- Akonáhle je panvica horúca, pridajte na ňu asi 1/3 šálky cesta na každý lívanec.
- Cesto môže byť husté, takže budete musieť použiť lyžicu, aby sa trochu rozložilo.
- Lievance smažte hneď po vymiešaní cesta, inak bude cesto príliš hutné.
- Vymažte 2–4 minúty, kým na okrajoch lievancov neuvidíte niekoľko bublín.
- Otočte lievance a smažte dozlatista.
- Ak zistíte, že hnednú príliš rýchlo, musíte znížiť teplotu.
- Panvicu očistite a opakujte s ďalším množstvom oleja a zvyšným cestom.
- Celkom by vám malo vyjsť 6 lievancov.
- Dobrú chuť!