Tekvicové lievance s ovsenými vločkami

Tekvicové lievance s ovsenými vločkami

Nadýchané, lahodné a zdravé lívanečky z tekvice a ovsených vločiek, príjemne osladené javorovým sirupom, sú dokonalým bezlepkovým jedlom, ktoré je možné pripraviť priamo v mixéri.

Ingrediencie

  • ¾ šálky tekvicového pyré
  • 2 veľké vajcia
  • ⅔ šálky nesladeného vanilkového mandľového mlieka (alebo mlieka podľa výberu)
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu
  • 1 a ½ šálok ovsených vločiek, bez lepku, ak chcete
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky nového korenia
  • 1/2 lyžičky muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • olivový olej, na vyprážanie

Postup

  1. Pridajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte na najvyšší stupeň, kým nebude zmes úplne hladká, asi 30 sekúnd až 1 minútu.
  2. Mierne potrite panvicu kokosovým alebo olivovým olejom a dajte na stredný plameň.
  3. Akonáhle je panvica horúca, pridajte na ňu asi 1/3 šálky cesta na každý lívanec.
  4. Cesto môže byť husté, takže budete musieť použiť lyžicu, aby sa trochu rozložilo.
  5. Lievance smažte hneď po vymiešaní cesta, inak bude cesto príliš hutné.
  6. Vymažte 2–4 minúty, kým na okrajoch lievancov neuvidíte niekoľko bublín.
  7. Otočte lievance a smažte dozlatista.
  8. Ak zistíte, že hnednú príliš rýchlo, musíte znížiť teplotu.
  9. Panvicu očistite a opakujte s ďalším množstvom oleja a zvyšným cestom.
  10. Celkom by vám malo vyjsť 6 lievancov.
  11. Dobrú chuť!
Tekvicovo-ovsené lievance servírované na sebe na tanieriku s vidličkou, zaliate sirupom a zasypané vlašskými orechmi.
www.ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.