Tekvicové lievančeky

Tekvicové lievančeky

Perfektné tekvicové lievance sú úplne luxusné a pritom sú tak jednoduché na prípravu! Sú plné jesenných chutiach ako je tekvica, škorica, zázvor a muškátový oriešok.

Ingrediencie

  • 2 šálky hladkej múky
  • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 a ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • ½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • ¼ šálky trstinového cukru
  • ¼ šálky granulovaného cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 šálka tekvicového pyré
  • 2 veľké vajcia
  • 4 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 1 a ½ šálky mlieka

Postup

  1. Predhrejeme panvicu na strednú teplotu.
  2. Vo veľkej mise prešľaháme múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu, zázvor a muškátový oriešok.
  3. V oddelenej strednej mise prešľaháme oba cukry, vanilkový extrakt, tekvicové pyré, vajcia, rozpustené maslo a mlieko.
  4. Prilejeme mokré ingrediencie k suchým ingredienciám a premiešame, aby sa všetko spojilo.
  5. Cesto bude trochu hrudkovité.
  6. Cesto odložíme na 5 minút.
  7. V prípade potreby si potreby panvicu potrieme maslom alebo nastriekame olejom v spreji.
  8. Nalejeme ⅓ šálky cesta na panvicu a rozvaľkáme do kruhu.
  9. Každý lívanec opekajte asi 4 minúty z každej strany.
  10. Lievanečky podávajte s maslom, sirupom, šľahačkou, orechmi alebo akýmkoľvek iným obľúbeným toppingom.
Lievance z tekvicového pyré naskladané na sebe na tanieriku, zaliate sirupom a maslom.
www.thesaltymarshmallow.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.