Perfektné tekvicové lievance sú úplne luxusné a pritom sú tak jednoduché na prípravu! Sú plné jesenných chutiach ako je tekvica, škorica, zázvor a muškátový oriešok.
Ingrediencie
- 2 šálky hladkej múky
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1 a ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- ½ čajovej lyžičky mletého zázvoru
- ½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- ¼ šálky trstinového cukru
- ¼ šálky granulovaného cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 šálka tekvicového pyré
- 2 veľké vajcia
- 4 polievkové lyžice rozpusteného masla
- 1 a ½ šálky mlieka
Postup
- Predhrejeme panvicu na strednú teplotu.
- Vo veľkej mise prešľaháme múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu, zázvor a muškátový oriešok.
- V oddelenej strednej mise prešľaháme oba cukry, vanilkový extrakt, tekvicové pyré, vajcia, rozpustené maslo a mlieko.
- Prilejeme mokré ingrediencie k suchým ingredienciám a premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Cesto bude trochu hrudkovité.
- Cesto odložíme na 5 minút.
- V prípade potreby si potreby panvicu potrieme maslom alebo nastriekame olejom v spreji.
- Nalejeme ⅓ šálky cesta na panvicu a rozvaľkáme do kruhu.
- Každý lívanec opekajte asi 4 minúty z každej strany.
- Lievanečky podávajte s maslom, sirupom, šľahačkou, orechmi alebo akýmkoľvek iným obľúbeným toppingom.