Tekvicové maslo

Tekvicové maslo

Tento fantastický recept na maslo z maslovej tekvice je neuveriteľne ľahký na prípravu a pritom mimoriadne pôsobivý! Podávajte s čerstvým chlebom a hostia bude z tej sladkoslanej chuti nadšení.

Čo budete potrebovať

  • 230 g masla, zmäknutého
  • 1 stredná maslová tekvica, olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2-3 lyžice medu
  • štipka muškátového orieška (voliteľne)
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Olúpte maslovú tekvicu, vydlabte semienka a ostrým nožom ju nakrájajte na kocky.
  • Položte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  • Pečte do zmäknutia, asi 45 minút až 1 hodinu.
  • Dajte stranou vychladnúť.
  • Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu.
  • V kuchynskom robote či pomocou mixéra rozšľahajte zmäknuté maslo, pečenú tekvicu, med, štipku soli, korenia a muškátového orieška do hladka.
  • Ihneď podávajte alebo dajte do chladničky, kým nebudete pripravení podávať.
  • Servírujte s čerstvým chlebom.
Chlieb natretý maslom z tekvice na tanieri s vedľa položenou lyžicou.
www.lindseyeatsla.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.