Tento fantastický recept na maslo z maslovej tekvice je neuveriteľne ľahký na prípravu a pritom mimoriadne pôsobivý! Podávajte s čerstvým chlebom a hostia bude z tej sladkoslanej chuti nadšení.
Čo budete potrebovať
- 230 g masla, zmäknutého
- 1 stredná maslová tekvica, olúpaná a nakrájaná na kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2-3 lyžice medu
- štipka muškátového orieška (voliteľne)
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Olúpte maslovú tekvicu, vydlabte semienka a ostrým nožom ju nakrájajte na kocky.
- Položte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
- Pečte do zmäknutia, asi 45 minút až 1 hodinu.
- Dajte stranou vychladnúť.
- Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu.
- V kuchynskom robote či pomocou mixéra rozšľahajte zmäknuté maslo, pečenú tekvicu, med, štipku soli, korenia a muškátového orieška do hladka.
- Ihneď podávajte alebo dajte do chladničky, kým nebudete pripravení podávať.
- Servírujte s čerstvým chlebom.