Tieto krásne a lahodné mramorové muffiny z čokolády a tekvicového pyré potešia nielen vaše oči, ale aj chuťové bunky. Sú dokonale vláčne a iné muffiny už ani nebudete chcieť piecť!
Čo budete potrebovať
Na tekvicové cesto:
- 1 šálka hladkej múky
- ½ lyžičky jedlej sódy
- ¼ lyžičky soli
- 1 a ½ lyžičky tekvicového korenia
- ¼ šálky rastlinného oleja
- ¼ šálky kryštálového cukru
- ¼ šálky trstinového cukru
- 1 veľké vajcia izbovej teploty
- ¾ lyžičky vanilkového extraktu
- ¾ šálky tekvicového pyré
Na čokoládové cesto:
- ¾ šálky hladkej múky
- 3 lyžice čierneho kakaa
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- ⅛ lyžičky soli
- ½ šálky mliečnych čokopecičiek plus ¼ šálky navyše na ozdobu (voliteľne)
- ⅛ šálky rastlinného oleja
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 veľké vajcia izbovej teploty
- ¼ šálky kyslej smotany izbovej teploty
- 3 lyžice plnotučného mlieka izbovej teploty
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C a vyložte formu na muffiny papierovými košíčkami.
- Pripravte si tekvicové cesto.
- V malej miske prešľahajte múku, jedlú sódu, soľ a tekvicové korenie.
- V mise zmiešajte olej a cukry.
- Pridajte vajcia, vanilkový extrakt a tekvicové pyré a po každom pridaní dobre premiešajte.
- Múčnu zmes vmiešajte do mokrých surovín.
- Dajte bokom a vypracujte čokoládové cesto.
- V malej miske zmiešajte múku, kakao, jedlú sódu, soľ a čokopecičky.
- V mise zmiešajte olej a cukry.
- Pridajte vajcia, kyslú smotanu a mlieko a po každom pridaní dobre premiešajte.
- Múčnu zmes vmiešajte do mokrých surovín.
- Formičky na muffiny striedavo plňte po lyžiciach oboma cestami, kým nebudú plné zo ¾.
- Vršok posypte čokopecičkami (voliteľne) a pečte, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté (asi 18–23 minút).
- Nechajte muffiny vo forme, kým nevychladnú natoľko, že ich možno vybrať.
- Nechajte ich dochladiť na mriežke.
- Užite si to!