Tekvicové placky (nielen) do burgera

Tekvicové placky (nielen) do burgera

Zemiakové alebo kapustové placky pozná asi každý, skúsili ste ale namiesto obvyklých surovín použiť nastrúhanú tekvicu? Je príjemne sladkastá, vláčna a opečená chutí priam skvele! Tekvicové placky môžete jesť len tak ako zemiakové placky, alebo z nich vykúzliť originálny vegetariánsky burger, za ktorý vám hostia budú bozkávať ruky!

INGREDIENCIA

  • 250 g nastrúhanej tekvice
  • 1 plechovka červených fazule zbavených nálevu
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička soli
  • 100 g ovsených vločiek
  • 100 g strúhanky
  • 2 polievkové lyžice oleja

POSTUP

  1. Vložte tekvicu, polovicu fazule, cibuľu, maslo, korenie a soľ do mixéra a rozmixujte.
  2. Zmes preložte do misy a primiešajte zvyšok fazule, ovsené vločky a strúhanku.
  3. Vypracujte lepivé cesto.
  4. Z cesta podplácajte zhruba 10 placiek.
  5. Na rozpálenom oleji smažte placky 3-4 minúty z každej strany, potom vyberte z panvice a nechajte odkvapkať na obrúsku.
  6. Podávajte ihneď samotné, alebo ako súčasť burgera.
Placky z tekvice položené na drevenom lopári.
www.prevention.com

Máme pre vás tiež ďalších 6 receptov na rizoto s tekvicou , ktoré jednoducho musíte vyskúšať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.