Zemiakové alebo kapustové placky pozná asi každý, skúsili ste ale namiesto obvyklých surovín použiť nastrúhanú tekvicu? Je príjemne sladkastá, vláčna a opečená chutí priam skvele! Tekvicové placky môžete jesť len tak ako zemiakové placky, alebo z nich vykúzliť originálny vegetariánsky burger, za ktorý vám hostia budú bozkávať ruky!
INGREDIENCIA
- 250 g nastrúhanej tekvice
- 1 plechovka červených fazule zbavených nálevu
- 1 malá cibuľa
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička soli
- 100 g ovsených vločiek
- 100 g strúhanky
- 2 polievkové lyžice oleja
POSTUP
- Vložte tekvicu, polovicu fazule, cibuľu, maslo, korenie a soľ do mixéra a rozmixujte.
- Zmes preložte do misy a primiešajte zvyšok fazule, ovsené vločky a strúhanku.
- Vypracujte lepivé cesto.
- Z cesta podplácajte zhruba 10 placiek.
- Na rozpálenom oleji smažte placky 3-4 minúty z každej strany, potom vyberte z panvice a nechajte odkvapkať na obrúsku.
- Podávajte ihneď samotné, alebo ako súčasť burgera.
Máme pre vás tiež ďalších 6 receptov na rizoto s tekvicou , ktoré jednoducho musíte vyskúšať!