Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto

Týmto rizotom s maslovou tekvicou sa na prvom rande rozhodne blysnete! Potrebujete naň iba 10 ingrediencií, je dokonale krémové a plné príjemných jesenných chutí.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 stredná žltá cibuľa, nakrájaná
  • 1/2 lyžičky morskej soli a viac podľa chuti
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 2 šálky maslovej tekvice, nakrájané na cca 0,6 cm kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu alebo šalvie
  • 1 šálka nevarenej ryže Arborio
  • ½ šálky suchého bieleho vína
  • 4 šálky ohriateho zeleninového vývaru
  • nakrájaná čerstvá petržlenová vňať alebo malé lístky šalvie na ozdobu (voliteľne)
  • ½ šálky strúhaného pecorina alebo parmezánu na servírovanie (voliteľne)

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na strednom plameni.
  • Pridajte cibuľu, soľ a trochu mletého korenia korenia a restujte 2 až 3 minúty.
  • Pridajte maslovú tekvicu a varte 6 až 8 minút.
  • Ďalej pridajte cesnak, rozmarín a ryžu.
  • Premiešajte a nechajte asi 1 minútu variť a potom priliať víno.
  • Miešajte a varte 1 až 3 minúty, alebo pokiaľ sa víno nezvarí.
  • Prilievajte vývar po ¾ šálke naraz a neustále miešajte, aby sa každý prídavok vývaru absorboval pred pridaním ďalšieho.
  • Varte, kým maslová tekvica nezmäkne a rizoto nie je mäkké a krémové.
  • Podľa chuti okoreňte.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou alebo lístkami šalvie a podávajte podľa chuti so strúhaným syrom.
Dve porcie rizota z tekvice na tanieroch, ozdobené čerstvou šalviou.
www.loveandlemons.com

Vychutnajte si aj naše najlepšie recepty na zapečený ružičkový kel v rôznych obmenách! Vďaka nám si ju zamiluje každý. Ochutnajte ju so syrom, slaninou, zemiakmi, smotanou alebo na pikantný spôsob.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.