Tekvicové rizoto s krevetami, šalviou a vínom

Tekvicové rizoto s krevetami, šalviou a vínom

Smotanovú chuť tekvicového rizota krásne osvieži a odľahčí krevety, alebo iné morské plody. V kombinácii s vínom a šalviou je to úplne bez chybičky.

Ingrediencie

  • 190 g Arborio ryže
  • 1 biela cibuľa
  • 400 g špagetovej tekvice
  • 200 g kreviet
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 125 ml bieleho vína
  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • čerstvá šalvia

Postup

  • Tekvicu olúpte, očistite a pokrájajte na malé kocky.
  • Rúru predhrejte na 180 °, tekvicu rozložte na vymastený plech, osoľte, okoreňte, premiešajte a dajte piecť na 20 minút.
  • V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte trochu masla, cibuľu a pozvoľna osmažte.
  • Po 2 minútach prisypte ryžu, premiešajte, zalejte vínom a nechajte ho odpariť.
  • Prilejte naberačku vývaru, premiešajte a počkajte kým ryža tekutinu absorbuje a potom prilejte ďalšiu naberačku. Priebežne miešajte. Pokračujte kým ryža nezmäkne na skus.
  • Potom pridajte krevety a pečenú tekvicu a varte ešte 5 minút, podľa potreby prilejte ďalší vývar.
  • Osoľte, okoreňte, vmiešajte čerstvú nadrobno nasekanú šalviu a môžete servírovať.
Zmes ryže s tekvicou ozdobená tigriími krevetami
Zdroj: maryswholelife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.