Tekvicové rizoto s kuracím mäsom

Tekvicové rizoto s kuracím mäsom

Farebné a chutné tekvicové rizoto (nielen) pre deti. Pripravte rýchlu a lacnú večeru pre celú rodinu.

taste.com.au

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1žltá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g Arborio ryže
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 600 g tekvica hokkaido
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 2 kuracie rezne
  • 80 g strúhaného tvrdého syra

Postup

  • V hrnci zohrejte olej, pridajte najemno pokrájanú cibuľu a 2 minúty opekajte.
  • Pridajte cesnak a ryžu a opekajte ešte ďalšie 2-3 minúty.
  • Pridajte tekvicu, zalejte kuracím vývarom a priveďte do varu. Varte 20 minút.
  • Kuracie mäso umyte, osušte, nakrájajte na kocky alebo rezančeky, osoľte a okoreňte.
  • Na panvici rozohrejte lyžicu oleja a mäso za stáleho miešania opečte.
  • Keď sa voda v hrnci takmer vstrebe a tekvica zmäkne, pridajte mrazený hrášok a varte ešte 5 minút.
  • Odstavte z platne, vmiešajte nastrúhaný syr a opečené mäso, podľa potreby dochuťte a môžete podávať.
Červená miska s ryžou, kuracím mäsom, hráškom, tekvicou a parmezánom
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.