Farebné a chutné tekvicové rizoto (nielen) pre deti. Pripravte rýchlu a lacnú večeru pre celú rodinu.
taste.com.au
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1žltá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g Arborio ryže
- 500 ml kuracieho vývaru
- 600 g tekvica hokkaido
- 100 g mrazeného hrášku
- 2 kuracie rezne
- 80 g strúhaného tvrdého syra
Postup
- V hrnci zohrejte olej, pridajte najemno pokrájanú cibuľu a 2 minúty opekajte.
- Pridajte cesnak a ryžu a opekajte ešte ďalšie 2-3 minúty.
- Pridajte tekvicu, zalejte kuracím vývarom a priveďte do varu. Varte 20 minút.
- Kuracie mäso umyte, osušte, nakrájajte na kocky alebo rezančeky, osoľte a okoreňte.
- Na panvici rozohrejte lyžicu oleja a mäso za stáleho miešania opečte.
- Keď sa voda v hrnci takmer vstrebe a tekvica zmäkne, pridajte mrazený hrášok a varte ešte 5 minút.
- Odstavte z platne, vmiešajte nastrúhaný syr a opečené mäso, podľa potreby dochuťte a môžete podávať.