Tekvicové špagety s vajcom a slaninou

Tekvicové špagety s vajcom a slaninou

Stačí jediné slovo a pri pomyslení na tú smotanovú dobrotu vám musí okamžite tiecť sliny. Tento pokrm so špagetami z tekvice je rovnako bohatý na chuť ako jeho tradičný recept na špagety carbonara. Najlepšie na tom všetkom je, že tento variant je bohatý na chuť, s nízkym obsahom sacharidov!

Čo budeme potrebovať

  1. 2 stredné špagetové tekvice
  2. 250 g mrazeného hrášku
  3. 4 plátky slaniny (nakrájané na kocky)
  4. 2 vajcia
  5. 200 g strúhaného parmezánu
  6. 5 strúčikov nasekaného cesnaku
  7. Štipka soli
  8. Štipka čierneho korenia

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Tekvica si pozdĺžne rozrežeme a odstránime semienka
  3. Vnútorné časti potrieme zľahka olejom, osolíme a okoreníme
  4. Tekvica umiestnime na plech alebo do veľkej zapekacej misy
  5. Vložíme ju do predhriatej rúry a pečieme ju, kým úplne nezmäkne
  6. Približne jej budeme piecť 30-45 minút, podľa výkonnosti rúry
  7. Keď je tekvica upečená pomocou vidličky, si naškriabeme tekvicové špagety
  8. Jednotlivé vlákna by mali ísť jednoducho od seba oddeľovať, pokiaľ to nejde, vráťte tekvicu späť do rúry a pečte ďalších 10-15 minút
  9. Zatiaľ čo sa tekvica opeká, v panvici si na strednú teplotu osmažíme kúsky slaniny, kým nie je chrumkavá
  10. Slaninu potom z panvice vyberieme a dáme ju bokom
  11. Prebytočný tuk z panvice z časti (necháme si niečo málo na vyprážanie špaget) odstránime pomocou kuchynskej utierky
  12. Vedľa v miske si prešľaháme vajcia s parmezánom
  13. Teplotu pod panvicou stiahneme na minimum a pridáme do nej tekvicové špagety a hrášok
  14. Vhodíme cesnak
  15. Varíme asi minútu, aby sa cesnak rozvoňal
  16. Do panvice začneme za stáleho miešania prilievať vaječnú zmes s parmezánom
  17. Neustále miešame, aby sa tekvica v zmesi rovnomerne obalila
  18. Miešajte približne 8-10 minút, kým nevznikne hustá krémová omáčka
  19. V panvici nám vždy zostane trochu tekutiny z tekvice, tú môžeme sčasti odstrániť zvýšením teploty, ale pozor, aby sme to neprehnali a špagety nevysušili
  20. Špagety by mali vždy zostať pekne krémové
  21. Nakoniec vypneme teplotu na sporáku a vmiešame soľ, korenie, slaninu a hrášok
  22. Ochutnáme a dochutíme podľa našich preferencií
  23. Tekvicové špagety carbonara ihneď podávame

Tekvica sa v posledných rokoch stala hitom a surovinou číslo jedna v slovenských kuchyniach! jej obľúbenosť každým rokom stúpa, čo svedčí aj o množstve receptov, v ktorých sa objavuje. Pripojte sa do tohto davového šialenstva a pripravte z nej napríklad krémovú tekvicovú polievku v chladných zimných dňoch alebo rýchlovku v podobe tekvicovej nátierky s domácim pečivom, rovnako tak si môžete pochutnať na sladkých receptoch z tekvice .

Lahodné krémové cestoviny so špagetami z tekvice.
Zdroj: ketokarma.com

S cuketami sa dá vytvoriť všeličo, trebárs aj lahodný múčnik! Neveríte? Skúste svojej rodine upiecť sladký dezert z cukety podľa našich receptov a uvidíte, že rozdiel nikto nespozná!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.