Tekvicovo-repová polievka s tymiánom

Tekvicovo-repová polievka s tymiánom

Tymian a balzamikový ocot dodávajú tejto zeleninovej polievke neuveriteľnú chuť, akú si ani neviete predstaviť, kým ju nevyskúšate!

Ingrediencie

  • 1/2 strednej tekvice (na kocky)
  • 2 stredné repy (na kocky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 šálky tymiánu
  • 1 lyžička balzamikového octu
  • 1 kocka zeleninového vývaru
  • kyslá smotana alebo jogurt (voliteľne)

Postup

  1. Na olivovom oleji osmažte cibuľu a strúčik nasekaného cesnaku.
  2. Keď je zelenina krásne mäkká, pridajte hrsť tymiánových listov.
  3. Pridajte tekvicu na kocky a červenú repu.
  4. Pretože varenie repy trvá dlhšie, nakrájajte ju na menšie kocky
  5. Pridajte kocku zeleninového vývaru.
  6. Podlejte vodou, priveďte do varu a duste asi 45 minút.
  7. Pridajte lyžičku balzamikového octu a premiešajte.
  8. Nechajte trochu vychladnúť a potom rozmixujte do hladka.
  9. Podávajte s kopčekom jogurtu a ďalšími lístkami tymiánu.
Zeleninová polievka servírovaná na tanieri, s vedľa položenou tekvicou a repou.
www.pumpkinlicious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.