Tymian a balzamikový ocot dodávajú tejto zeleninovej polievke neuveriteľnú chuť, akú si ani neviete predstaviť, kým ju nevyskúšate!
Ingrediencie
- 1/2 strednej tekvice (na kocky)
- 2 stredné repy (na kocky)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 šálky tymiánu
- 1 lyžička balzamikového octu
- 1 kocka zeleninového vývaru
- kyslá smotana alebo jogurt (voliteľne)
Postup
- Na olivovom oleji osmažte cibuľu a strúčik nasekaného cesnaku.
- Keď je zelenina krásne mäkká, pridajte hrsť tymiánových listov.
- Pridajte tekvicu na kocky a červenú repu.
- Pretože varenie repy trvá dlhšie, nakrájajte ju na menšie kocky
- Pridajte kocku zeleninového vývaru.
- Podlejte vodou, priveďte do varu a duste asi 45 minút.
- Pridajte lyžičku balzamikového octu a premiešajte.
- Nechajte trochu vychladnúť a potom rozmixujte do hladka.
- Podávajte s kopčekom jogurtu a ďalšími lístkami tymiánu.