Tekvicový cheesecake

Tekvicový cheesecake

Pokiaľ patríte medzi milovníkov tradičného amerického cheesecaku, potom vás nesmie minúť ani jeho verzia z tekvice. Vďaka perníkovému koreniu je ako stvorená na osladenie jesenných dní a vychutnáte si ju ako s hrnčekom čaju, tak so šálkou dobrej kávy.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  • 200 g zázvorových alebo maslových sušienok
  • 50 g cukru
  • 45 g rozpusteného masla

Na náplň

  • 840 g smotanového syra typu philadelphia, mascarpone, žervé
  • 200 g cukru
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 450 g nastrúhanej a ľahko povarenej tekvice (pyré)
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 4 vajcia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 160 °C.
  2. Pomocou paličky alebo mixéra rozdrvte sušienky na omrvinky. Nasypte omrvinky do misy, pridajte cukor a rozpustené maslo a miešajte, kým sa úplne nezmiešajú.
  3. Ručne vtláčajte malé kúsky cesta do jednej rovnomernej vrstvy v tortovej forme s vysokým okrajom.
  4. Pečte 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Počas plnenia udržujte teplotu rúry na 160 °C.
  5. Vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, cukor a vanilkový extrakt, pokiaľ nie sú dobre spojené. Pridajte tekvicové pyré, perníkové korenie a mletú škoricu a dobre premiešajte. Nakoniec pridajte vajcia.
  6. Vlejte náplň do pripraveného korpusu a rovnomerne urovnajte.
  7. Pečte 55-65 minút. Potom vypnite rúru, a nechajte koláč v rúre ešte 1 hodinu. Potom opatrne vyberte z rúry, zakryte utierkou a nechajte odpočívať, kým úplne nevychladne (cca 2 h).

K tomuto koláču by sadla aj výborná káva. Kávovary DeLonghi sa o to môžu postarať.

Podnos s nadýchaným tekvicovým koláčom.
Zdroj: playswellwithbutter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.