Pokiaľ vás niekedy zaujímalo, ako sa na Rokforte vyrába lahodný džús z tekvice, tu je recept, ako ho vyrobiť!
Čo budeme potrebovať
- 4 litre jablčného muštu jablčnej šťavy tiež fungujú dobre
- 400 g tekvicového pyré
- 125 g cukru
- 125 g hnedého cukru
- 2 lyžičky korenia na tekvicový koláč
- 2 lyžičky vanilky
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie vo veľkom hrnci a na nízku teplotu ľahko zahrievajte.
- Dobre premiešajte, aby sa cukor rozpustil.
- Keď sa cukor rozpustí, džús môžete podávať teplý, alebo ho nechce vychladnúť.
- Vychladený džús nalejte na ľad do pohárov a navrch dajte tyčinky škorice a slamku.
- Pred každým podávaním znovu premiešajte, aby nedošlo k usadeniu.