Vyskúšajte ľahšiu verziu klasického maďarského gulášu, ktorá je aj tak výdatná a lahodná! Skvele sa hodí na pohodovú jesennú večeru. Tekvicové pyré pokrmu dodáva úžasnú bohatosť a morčacie mäso krásne dopĺňa.
Čo budete potrebovať
- 1 kg vykostených morčacích stehien bez kože, nakrájaných na cca 2,5 cm kúsky
- ¼ šálky sladkej maďarskej papriky
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 veľké cibule, nakrájané
- 2 stredné červené zemiaky, olúpané a nakrájané na 2,5 cm kúsky
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 425 g tekvicového pyré
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 bobkový list
- 1 veľká vetvička čerstvého tymiánu plus 2 lyžice nasekaného čerstvého tymiánu
- varené cestoviny na podávanie (voliteľne)
- rasca, ľahká kyslá smotana a nakrájaná jarná cibuľka na ozdobu (voliteľne)
Postup
- Vložte morčacie mäso, papriku a soľ do veľkého uzatvárateľného vrecka.
- Vrecko uzavrite a pretrepte.
- Vo veľkom ťažkom hrnci rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte mäso do hrnca a restujte 5 minút.
- Do hrnca pridajte cibuľu a zemiaky a za občasného miešania varte 5 minút.
- Pridajte vývar, tekvicové pyré, cesnak, bobkový list, vetvku tymiánu a nasekaný tymián.
- Priveďte do varu, potom znížte teplotu a prikryte.
- Varte asi 1 hodinu alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Podávajte s cestovinami a ozdobte rascou, ľahkou kyslou smotanou a nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Užite si to!