Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

Toto je NAJLEPŠÍ recept na koláč s tekvicou! Pripravte si ho s konzervovaným alebo čerstvým tekvicovým pyré kedykoľvek, keď vás prepadne nálada na pravú jesennú sladkú dobrotu.

Čo budeme potrebovať

  • 2 veľké vajcia
  • 1 veľký vaječný žĺtok
  • 125 g hnedého cukru
  • 80 g bieleho cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • Štipka mletého muškátového orieška
  • Štipka mletého klinčeka
  • Štipka kardamómu
  • 1/2 lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
  • 400 g tekvicového pyré
  • 300 ml hustej smotany
  • 1 lístkové cesto

Postup

  • Vyložte hlbokú koláčovú formu lístkovým cestom a nechajte ho zmraziť aspoň na 30 minút.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Zmiešajte vajcia, hnedý cukor, biely cukor, soľ, škoricu, mletý zázvor, muškátový oriešok, mletý klinček, kardamóm a citrónovú kôru.
  • Vmiešame tekvicové pyré a smotanu.
  • Šľahajte, kým nie je všetko dobre premiešané.
  • Zmes bude tekutá, ale stuhne v rúre.
  • Náplň nalejte do vychladeného cesta.
  • Pečte v rúre pri vysokej teplote 200 stupňov po dobu 15 minút.
  • Po 15 minútach znížte teplotu na 150 stupňov.
  • Koláč je hotový, keď špička noža vložená do stredu vyjde vlhká, ale relatívne čistá.
  • Stred by sa mal sotva hýbať. Pečieme 45 – 60 minút.
  • Tekvicový koláč ochlaďte na mriežke po dobu 2 hodín.
  • Podávajte so šľahačkou.
Chrumkavá krusta plná lahodného pyré z tekvice a smotanou.
Zdroj: natashaskitchen.com

Vyskúšajte aj ďalšie osvedčené recepty na sladké rolády , ktoré môžete touto marmeládou naplniť!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.